Meteoroloji uyardı: İstanbul'a kar geliyor

İstanbul için kar uyarısı yapıldı.
İstanbul için kar uyarısı yapıldı.

Yurt genelinde sıcaklıklar 2 ile 4 derece düşerken Meteorolojiden İstanbul ile ilgili de kar açıklaması geldi. Yapılan açıklamaya göre İstanbullular hafta sonuna kar yağışıyla uyanabilir.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da hafta içi parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cumartesi ve pazar günü ise karla karışık yağmur yağacağı belirtildi.

Hafta sonu kar geliyor

Birkaç gündür kendisini hissettiren soğuk havanın ardından Mega Kentte yaşayan vatandaşların gündemini oluşturan 'İstanbul'da kar ne zaman yağacak?' sorusu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yanıtlandı.

MGM, İstanbul'da kar yağışının hafta sonu itibariyle karla karışık gerçekleşebileceğini tahminlerine ekledi.

Ülkenin genelinde kar yağışı etkili oluyor.
Ülkenin genelinde kar yağışı etkili oluyor.

Sıcaklıklar düşüyor

Ayrıca ülke geneliyle ilgili yapılan şu değerlendirmelere göre ise; Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Amasya, Çorum, Tokat, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Ağrı, Erzurum ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Bilecik, Kütahya, Konya, Karaman, Eskişehir ve Afyonkarahisar çevreleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor. İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >