Meteoroloji uyardı: Kar ve sağanak geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji’nin hava durumu değerlendirmelerine göre; bugün bazı illerimizde kar yağışı etkisini gösterirken Kırklareli'nin, Sinop'un ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kıyıları, Muğla çevreleri ile Hatay kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Kars ve Iğdır çevrelerinde sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi. Hava durumu raporunda batı kesimlerde sıcaklıkların 4 dereceye kadar artış göstereceği bildirilirken öte yandan Pazartesi sabah saatleri için buzlanma ve don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre; Kars çevrelerinde kar, Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur beklentisi olduğu ifade edilirken öte yandan yağışların yurdun birçok kesiminde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı bildirildi.

Yurdun o kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük olarak yayımladığı hava durumu tahminlerinde ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kırklareli'nin, Sinop'un ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli kıyıları gibi birçok ilimizin bugün yağışlı olacağı ifade edildi. Öte yandan doğu kesimlerde kar yağışı ile beraber buzlanma ve don tehlikesine karşın vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kırklareli'nin, Sinop'un ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kıyıları, Muğla çevreleri ile Hatay kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Kars ve Iğdır çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kars çevrelerinde kar, Iğdır çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıklar, Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Genellikle güney ve doğu, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara

Parçalı yer yer çok bulutlu, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kesimlerinin yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İllerHava sıcaklıkları
Edirne

Parçalı bulutlu 14°C

İstanbulParçalı yer yer çok bulutlu ve kuzey kesimleri hafif yağmurlu 15°C
KırklareliParçalı yer yer çok bulutlu ve kıyı kesimleri hafif yağmurlu 15°C

Kocaeli

Parçalı yer yer çok bulutlu ve kuzey kesimleri hafif yağmurlu 19°C

Ege

Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege kıyılarının yer yer çok bulutlu, yarın (pazartesi) sabah saatlerinde Muğla'nın kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İllerHava sıcaklıkları
Afyonkarahisar

Parçalı ve az bulutlu 13°C

Denizli

Parçalı ve az bulutlu 16°C

İzmir

Parçalı bulutlu 20°C

ManisaParçalı bulutlu 19°C

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >