Meteoroloji uyardı: Kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurdun birçok bölgesinde kar, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Karabük ve Tokat çevrelerinin yağışlı, iç ve güney kesimlerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Erzurum, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde (2000 metre ve üzeri) karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı, Samsun’un batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası
Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası

Kar, yağmur ve rüzgar uyarısı

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor.

Öte yandan rüzgarın, bu akşam saatlerinde Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >