Meteoroloji uyardı: Serin ve yağışlı hava geri dönüyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji hafta başından itibaren havanın soğuyacağı uyarısında bulundu. Türkiye'nin neredeyse tamamında yağışlı ve soğuk hava dalgası hakim olacak. Yağışlardan İstanbul'da da etkili olacak. Sıcaklıklar sonbahar seviyelerine düşecek. Yazın son günlerinde sıcaklıklar bir günde 4-5 derece birden düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzeybatı ve batılı, zamanla Marmara ve Akdeniz Kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İstanbul'da hava üşütecek

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre İstanbul pazartesi gününden itibaren gök gürültülü yağışın etkisi altına girecek. Hafta sonu 30 derece dolaylarında seyreden sıcaklık 24 dereceye kadar düşecek.

Sıcaklığın 24 dereceye düşmesi ve rüzgarın da etkisiyle hissedilen sıcaklık daha da düşecek. İstanbul'da en düşük sıcaklık ise 17 dereceye kadar inecek.

Cumartesi yeniden yükseliyor

Hafta başındaki serin havanın ardından İstanbul'da sıcaklık cumartesi günü yeniden yükselişe geçip yaz değerlerine ulaşacak.

İstanbul'un 5 günlük hava durumu

İstanbul'da pazar günü mevzi sağanak yağışla birlikte hafta gök gürültülü sağanak yağışla devam edecek. Pazartesi ve salı günü mega kent yoğun yağış alacak. Çarşamba gününden itibaren hava güneşli ve sıcaklık yükseliyor.

Ankara

Ankara'da yalnızca pazartesi günü yağış bekleniyor. Pazartesi günü sıcaklık 30 derece. Çarşamba günü ise 22 dereceye kadar düşse de hafta sonu yeniden yükselişe geçecek.

İzmir

İzmir'de tüm hafta parçalı veya az bulutlu geçecek. Yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar ise 28 ila 32 derece arasında değişecek.

Yurt geneli

Yurt genelinde pazar günü yağış beklenmiyor. Pazartesi günü itibarıyla özellikle Ege'nin iç kısımları, Marmara ve Karadeniz'in tamamı yağış alacak. Yağış perşembe gününe kadar bölge bölge devam edecek. Perşembe günü ise yurt genelinde hava açık ve güneşli olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >