Meteoroloji uzmanları uyardı: Pazar gününe dikkat!

Meteoroloji uzmanları, pazar günü soğuk havaların etkisini göstereceğini açıkladı.

Eylül ayının gelişi ile birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede rahatlama yaşanıyor. Güneş yakıcı etkisini kaybederken Eylül ayının nasıl geçeceği ve havaların ne zaman soğuyacağı merak konusu. Meteoroloji uzmanları İstanbul için pazar gününe dikkati çekerken, Karadeniz için ise 'kasırga' tahmininde bulundu. İşte meteorologlardan GZT'ye özel hava durumu notları...

Hava bir sıcak, bir rüzgarlı, bir yağmurlu seyrederken, önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağı da merak konusu... GZT'ye özel açıklamalarda bulunan Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul için pazar gününe dikkati çekti.

Tişörtleri dolaba kaldırın: Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteorologlara göre; pazar gününe kadar hava durumu normal seyredecek ancak pazar günü kuzeyden güçlü bir salınım var. Bu salınım nedeniyle sıcaklıklar hızlı bir şekilde düşecek. Bu soğuma pazar günü öğle saatlerinde başlayacak. Bununla birlikte İstanbul'da sıcaklıklar 20 derecenin altına inecek. İstanbul'da şimdilik yağış beklentisi yok ancak kuzey kesimlerde hafif yağış etkili olabilir. Türkiye genelinde ise sadece Orta Karadeniz'de yağış bekleniyor. Eylül ayının ortalarından itibaren havalar soğumaya başlayacak, ardından ise tekrar havalar ısınacak. Meteorologlar bu hafta sonu pazar gününe dikkati çekiyor. Uzmanlara göre pazar günü hava soğuk, rüzgarlı ve yağmurlu olacak.

'Karadeniz Kasırgası'nın eli kulağında!

Uzmanlara göre soğumanın Orta Karadeniz'e de inmesiyle birlikte önümüzdeki hafta salı günü güçlü bir cephe oluşacak. Oluşan güçlü siklon ile birlikte bu cephenin çok güçlü bir fırtına yapma ihtimali var. Eğer bu fırtına Karadeniz'in orta kısımlarında etkili olursa uyarımız balıkçılara olur, ama eğer güneye inerse o zaman Samsun, Ordu ve Sinop dolaylarına ciddi bir uyarı vermemiz gerekebilir. Çünkü rüzgarın anlık hamleleri 118 kilometreyi geçecek gibi görünüyor.

Sel riski yok

Sel riski seviyesinde bir yağış yok. Nedeni ise yağışın ve soğukların Akdeniz çanağına inmemesi. Bu nedenle güçlü bir cephe oluşmuyor. Yağışın büyük bölümü Orta Karadeniz'de yoğunlaşacak.

İstanbul'u etkilemeyecek

Pazar günü İstanbul'da da kuvvetli bir fırtına bekleniyor. Ancak Karadeniz'de öngörülen kasırga İstanbul'u etkilemeyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >