Meteoroloji'den 20 il için kar uyarısı: 40 santimetreyi bulacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji son hava durumu tahminlerine göre, birçok ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Yapılan değerlendirmede kar kalınlığının 20-40 cm olabileceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise bugün kar yağışının kenti terk ettiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışının Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak’ın doğusu, Van’ın Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor.

Kar yağışlarının Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (10-30 cm) olması öngörülüyor.

Meteoroloji'nin bugünkü hava durumu tahmin haritası
Meteoroloji'nin bugünkü hava durumu tahmin haritası

Akdeniz ve Güneydoğu'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

Hava sıcaklığının Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile güneydoğu kesimlerde kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgar nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yarın için beklenen hava durumu tahmini
Yarın için beklenen hava durumu tahmini

Kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >