Meteoroloji'den 43 ile sarı kodlu uyarı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre, bugün yurdun büyük bir bölümünde soğuk hava etkili olacak. Bazı kentlerimizde zirai don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ uyarısı yapıldı. Öte yandan İstanbul'un da içinde bulunduğu 43 kent için sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te zirai don olayının bugünden itibaren 22 Şubat Pazartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor. Öte yandan, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kar yağışı bekleniyor.

Çığ ve don tehlikesine karşı uyarı

Muhtemel olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerin yapıldığı bölgelerde tarımla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji tarafından paylaşılan hava durumu haritası
Meteoroloji tarafından paylaşılan hava durumu haritası

43 kent için sarı kodlu uyarı verildi

Meteoroloji tarafından paylaşılan uyarı haritasında; Adana, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, Kars, Kırklareli, Manisa, Muş, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın, Yalova, Düzce, Ağrı, Aydın, Bingöl, Bursa, Edirne, Giresun, Hakkari, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Muğla, Ordu, Sakarya, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı verildi.

Sarı uyarı kodu nedir?

  • Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >