Meteoroloji'den aşırı yağış ve fırtına uyarısı: Sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, beklenen fırtına dolayısıyla Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla için turuncu kodlu; Çanakkale, Denizli, Edirne, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ ve Uşak için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Erzincan çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyarı haritası
Meteoroloji uyarı haritası

Turuncu ve sarı kodlu uyarı yapıldı

Beklenen fırtına dolayısıyla, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Muğla için "turuncu kod", Çanakkale, Denizli, Edirne, Kırklareli, Manisa, Tekirdağ ve Uşak için ise "sarı kod" uyarısı yapıldı.

Sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Cumartesi günü hava tahmin haritası
Cumartesi günü hava tahmin haritası

Hava sıcaklıkları düşecek

Hava sıcaklığı Marmara ve İç Ege'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın kuzey ve batı kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >