🌪Meteoroloji'den 'fırtına' uyarısı

Arşiv
Arşiv

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde bugün fırtına bekleniyor. Yurdun diğer yerlerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin kuzey kesimlerinde hava bugün parçalı ve çok bulutlu olacak. Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Sıcaklık mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredecek

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney kesimlerde ise mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kısa süreli fırtına bekleniyor

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Öğle ve akşam saatleri arasında Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek rüzgarın kısa süreli fırtınaya (60-70 kilometre/saat) dönüşmesi öngörülüyor.

Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun uyarısı

Yetkililer, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Güneydoğu'da 11.00-16.00 saatlerine dikkat

Hava sıcaklıklarının Türkiye'nin güneydoğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00-16.00 saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanlar olmak üzere tüm vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava Sıcaklıkları

Ankara:

Az bulutlu ve açık 29

İstanbul:

Parçalı bulutlu 28

İzmir:

Az bulutlu ve açık 33

Bursa:

Parçalı bulutlu 29

Adana:

Az bulutlu ve açık 35

Antalya:

Az bulutlu ve açık 32

Samsun:

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon:

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum:

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu 29

Diyarbakır:

Az bulutlu ve açık 39

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >