Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı: Kuvvetli yağış sel ve su baskınlarına neden olabilir

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre; İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Kıyı Ege, Kütahya ve Uşak, Samsun, Ordu ve Giresun, İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Kütahya ve Uşak çevreleri ile bu akşam saatlerinde Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne ve Çanakkale ile bugün öğleden sonra İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, İzmir'in güney ve batı ilçeleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Pazar günü hava tahmin haritası
Pazar günü hava tahmin haritası

Cumartesi günü hava tahmin haritası
Cumartesi günü hava tahmin haritası

Ani sel ve su baskınlarına karşı uyarı

Yağışların; Edirne ve Çanakkale ile bugün öğleden sonra İzmir, Aydın ve Manisa çevrelerinde kuvvetli, İzmir'in güney ve batı ilçeleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >