Meteoroloji'den İstanbul dahil 10 şehir için sarı kodlu uyarı: Dolu bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece azalacağı belirtiliyor. İstanbul dahil 10 şehre bugün için sarı kodlu uyarı verildi. Gün içinde yer yer sağanak ve dolu yağışına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilirken, pazar günü için ise Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce için turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü' tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Aksaray, Kayseri ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar azalıyor

Alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Dolu yağışına karşı uyarı yapıldı
Dolu yağışına karşı uyarı yapıldı

Sağanak ve dolu yağışı bekleniyor

Bugünden itibaren ise İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik ve Bursa çevreleri için sağanak ve dolu yağışı için uyarılarda bulundu. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Sinop için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sel ve su baskınına karşı uyarı

Yapılan duyuruda, "3 Temmuz 2021 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul'da zamanla Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa'nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Pazar günü için Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu ve Düzce şehirlerine turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >