Meteoroloji'den İstanbul dahil 12 ile uyarı: Şiddetli sağanak bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den 12 ile kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'un da aralarında bulunduğu Kocaeli, Sakarya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kırıkkale, Balıkesir, Çanakkale, Sivas ve Antalya'da için şiddetli sağanak ile yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Marmara'da ise kuvvetli rüzgarın görüleceği belirtilirken vatandaşlara dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey kesimleri ile Batı Akdeniz'in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tokat, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Kırklareli'nin kıyı, Balıkesir'in kuzey, Çanakkale'nin iç, Sivas'ın doğu kesimleri ile Antalya'nın batısının iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası
Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası

Sıcaklık düşüyor

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Marmara'da kuvvetli rüzgar bekleniyor

Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Vatandaşlara dikkatli olmaları için uyarı yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >