Meteoroloji'den İstanbul dahil 23 ile kuvvetli yağış uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); İstanbul dahil 23 ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı vatandaşları uyaran Meteoroloji, Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde beklenen yağışın metrekareye 100 kilogram şeklinde olacağını aktardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara'nın kuzeydoğusu, (Amasya, Çorum hariç) Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile bu akşam ilk saatlerde Kahramanmaraş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

23 ilde yağış bekleniyor

Meteoroloji; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Düzce, Sakarya, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır'da bugün için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin paylaştığı yağış haritası
Meteoroloji'nin paylaştığı yağış haritası

Rize ve Artvin çevrelerinde 100 kilograma kadar yağış bekleniyor

Meteoroloji, vatandaşlara kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olmaları yönünde çağrılarda bulunuyor. Meteoroloji'nin uyarıları şu şekilde:

Yağışların, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Trabzon ile Kastamonu'nun kıyı, Sinop'un batı, Samsun'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Giresun'da çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m²), Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 kg/m² üzeri) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgar yönlerinin belirtildiği haritan
Rüzgar yönlerinin belirtildiği haritan

"Marmara'da rüzgar hızı 70 km'ye kadar ulaşacak"

Rüzgarın Marmara'nın güney, Ege'nin kıyı, İç Anadolu'nun doğu, Orta Karadeniz'in kıyı, Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >