Meteorolojiden kritik uyarı geldi: Bahar havası bitiyor

Meteorolojiden kritik uyarı geldi
Meteorolojiden kritik uyarı geldi

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilirken, İstanbul'da hava sıcaklıklarının düşeceği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak ve Denizli çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA SICAKLIĞI YENİDEN DÜŞECEK
Geçtiğimiz haftadan beri İstanbul'da devam eden sıcak hava, Çarşamba gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. 18 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları ise 11 derece kadar düşecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 16

İstanbul: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa Yakası'nın batı kesimleri sağanak yağışlı 18

Bursa: Parçalı, zamanla çok bulutlu 22

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimlerden başlayarak zamanla il geneli sağanak yağışlı 19

Adana: Az bulutlu ve açık 23

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra batı kesimleri sağanak yağışlı 20

Samsun: Az bulutlu ve açık 17

Trabzon: Az bulutlu ve açık 20

Erzurum: Az bulutlu ve açık 6

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 18

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >