Meteoroloji'den kuvvetli yağmur uyarısı: Su baskınları olabilir

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre, Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da çarşamba günü başlayacak kuvvetli yağmur cuma gününe kadar sürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, İç Ege’nin doğusu, (Konya, Karaman hariç) İç Anadolu, Akdeniz’in doğusu, (Samsun, Amasya hariç) Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü sağanak, yağış beklenen diğer yerlerde ise genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Bu akşam saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Karabük’ün kıyı kesimlerinde görülecek yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

Su baskını uyarısı

Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde (Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Karabük kıyıları) kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Zirai don uyarısı

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Zirai faaliyetlerin başladığı/devam ettiği yerlerde zirai don tehlikesine karşı yetkililerin ve zirai faaliyetle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >