Meteoroloji'den sürücülere uyarı: Buzlanma ve don görülebilir

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji, yurdun genelinde yağış beklenmediğini açıkladı. Bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Hakkari'de kar yağışı etkili olacak. Sabah ve gece saatlerinde yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer sis ve pus beklenirken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği bölgede, sabah saatlerinde pus, buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Erzurum'da 10, Ağrı'da 9, Ardahan'da 5, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 2 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların ise Iğdır ve Erzincan'da 8, Ağrı'da 7, Erzurum ve Kars'ta 5, Ardahan'da 3 derece olması öngörülüyor.

  • Bölgede sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere, vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >