Meteoroloji'den uyardı: İstanbul dahil 44 şehirde sağanak bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji tarafından 17 Ekim hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için flaş uyarıda bulundu. Meteoroloji’nin raporuna göre; İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 44 ilde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre; pazar günü İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 44 kentte sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Uyarıya göre, bugün Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde bugün sabah saatlerinden itibaren 18 Ekim Pazartesi sabah saatlerine kadar yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Sinop ve Samsun çevrelerinde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Sinop ve Samsun çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinden itibaren yerel şekilde kuvvetli olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağışların, Sinop'ta pazartesi sabah, Samsun'da ise pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olun

Ordu ve Giresun'da bugün öğle saatlerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların öğle saatlerinden itibaren aralıklarla Ordu ve Giresun'da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli, zaman zaman şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli yağışların Ordu ve Giresun'da pazartesi öğlen, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise 19 Ekim Salı akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava sıcaklıkları

İstanbul:

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İzmir:

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

Adana:

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonara aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Antalya:

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

Samsun:

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 20

Trabzon:

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 21

Erzurum:

Parçalı ve çok bulutlu 20

Diyarbakır:

Parçalı ve az bulutlu 26

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >