Meteoroloji'den uyarı: Şiddetli sağanak ve fırtına bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz'de Mersin ve Adana çevrelerinde sağanağın kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Batı Akdeniz'de ise öğle saatlerinde fırtına bekleniyor.

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir ve Antalya çevrelerinde yağış öngörülüyor.

Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde ise karla karışık yağmur ve kar tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası
Meteoroloji'nin paylaştığı hava durumu haritası

Doğu Akdeniz'de şiddetli yağış uyarısı

Doğu Akdeniz'de görülecek gök gürültülü sağanağın Mersin il geneli ile Adana'nın kuzey ve iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Batı Akdeniz’de rüzgarın öğle saatlerinde güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınaya karşı, başta denizciler olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >