MHP lideri Bahçeli: Meclis'te uyum sağlanamazsa erken seçim düşünülebilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Bahçeli, meclis çoğunluğunun sağlanması konusunu değerlendirerek “Meclis'te uyum sağlanamazsa erken seçim düşünülebilir'' dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

''Ülkemizin gündemi çok ağır. Sorunlar gittikçe derinleşerek geliyor. Fakat son yıllarda özellikle bölücü terörle, FÖTE ile mücadelede ve Türkiye’yi yakından tehdit eden komşu ülkelerdeki gelişmeler karşısında bugünkü siyasi iktidar TSK ile birlikte çok azimli ve karralı bir tavır içine girmişlerdir ve bazı tehditleri ortadan kaldırmışlardır.''

“Başarı ölçütü 301 vekil ve üstü”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın devam etmesi gerektiğini belirterek başarı için ölçütün 301 vekil ve üstünün olduğunu söyledi. Bahçeli, cumhurbaşkanının Meclis'te çoğunluğun desteğini alamaması durumunda sistemin kendi içinde çözüm üretebileceğini belirterek "Uyum sağlanamaz ise erken seçim düşünülebilir" dedi.

24 Haziran seçimleriyle ilgili çalışmaları değerlendiren Bahçeli, AK Parti ile ortak miting yapılmamasına ilişkin şunları kaydetti:

  • "Birlikte miting yapmadık, bugünkü zeminde çok tartışma yaratabilir. Buna mahal vermemek lazım. Cumhur İttifakı iki tüzel kişiliği olan partinin birlikte çalışması. İstesek biz Yenikapı'da gelir, bir miktar alkış alırdık. Bir gün sonra 'Bak şunlara ya' denilebilir. Bir partinin çalışmasından yararlanacak kadar alçalmadık"

“Münbiç sorununun diplomasiyle çözümü olumlu”

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadesiyle bir askeri müdahaleye gerek kalmaksızın diplomasi ile olayları takip etmek suretiyle ABD ile bugüne kadar aykırı bir politika takip eden ABD’yi ikna etmek suretiyle Münbiç’te Amerikalı askerlelr Türk askerlerinin güvencesini sağlayarak YPG’yi oradan uzaklaştırmışlardır. Bunlar önümüzdeki günlerde dış politikanın gelişimi sürecinde temel taşlar olarak tarihe kayıt düşecektir. O bakımdan ben tebrik ediyorum. Çok hayırlı bir teşebbüstür. Münbiç sorununun diplomasiyle çözümü olumlu, arkası gelmelidir diye düşünüyorum.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >