Microsoft, AirPods ve Galaxy Buds'a rakip oluyor: Surface Buds

Microsoft Surface Buds
Microsoft Surface Buds

Microsoft, kullanımı her geçen gün artan kablosuz kulaklıklar konusunda yeni bir adım atıyor. Şirket, AirPods ve Galaxy Buds'a alternatif olabilecek Surface Buds üzerinde çalışıyor. Tüm detaylar haberimizde.

Apple AirPods ve Samsung Galaxy Buds gibi kablosuz kulaklıklar son birkaç yıldır çok fazla tercih ediliyor. Dolayısıyla pastadan pay almak isteyen şirketler de kablosuz kulaklık üreterek satışa çıkarmaya başlıyor. Geçen sene Surface markasıyla çeşitli kulaklıklar çıkaran Microsoft, şimdi de AirPods ve Galaxy Buds benzeri bir ürün tasarlıyor.

Fotoğrafa göre sol kulakta AirPods ve sağda ise Galaxy Buds var.
Fotoğrafa göre sol kulakta AirPods ve sağda ise Galaxy Buds var.

AirPods ve Galaxy Buds'a alternatif olabilir

Şimdilik Surface Buds olarak anılan bu kablosuz kulaklığın en önemli avantajlarından biri sesli asistan. Elbette Google Asistan ya da Siri yerine birinci öncelik Cortana. Fakat farklı cihazlarda kullanımla birlikte diğer sesli asistanlara destek verebileceği tahmin ediliyor. Bu sayede sesli asistan desteğiyle telefon görüşmeleri ve müzik kontrolleri sesli olarak sağlanabiliyor.

Öte yandan SurfaceBuds'ta gürültü engelleme ve benzeri 'ses odaklı' teknolojiler de bekleniyor. Ancak şimdilik resmî biraçıklama olmadığı için kesin hüküm vermek zor.

Şu anda bu pazarın lideri Apple. Fakat Samsung, Huawei ve diğer birçok şirket de yeni ürünlerle uygun fiyat / yüksek performans çıtasını oluşturmaya çalışıyor. Bu kapsamda daha fazla alternatif ürüne ihtiyaç var. İşte onlardan biri de SurfaceBuds olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >