Microsoft, Surface Duo'nun yazılım geliştirmesi için Movial'ı satın alıyor

Microsoft Surface Duo
Microsoft Surface Duo

Microsoft, çift ekranlı akıllı telefonu Surface Duo'nun yazılımını tamamen Movial'a devretmeye hazırlanıyor.

Movial, bundan böyle Microsoft çatısı altında çalışmalarına devam edecek.

Çift ekranlı modellere oran yazılım desteğinin önümüzdeki süreçte genişlemesi bekleniyor.

Geçen yıl sonbaharda Surface Duo'yu duyuran Microsoft, satışların 2020 sonuna kadar başlayacağını da duyurmuştu. Şu an için tarih yine aynı görünüyor. En azından son sızıntılar yine 2020 sonunu işaret ediyor.

Surface Duo için yatırımlar devam ediyor

Ancak daha önemlisi ise Microsoft'un Surface Duo için yatırımlara devam ediyor olması. Microsoft, çift ekranlı akıllı telefonun yazılım tarafındaki geliştirmelerle alakalı yeni bir satın alma gerçekleştirdi. Yani aslında yalnızca Surface Duo'nun yazılım tarafı için önemli bir adım atılmış oldu.

Microsoft'un bu konuda satın alacağı şirket aslında yıllardır birlikte çalıştığı Movial. Şu anda ABD başta olmak üzere Tayvan ve Romanya'da ofislerinin bulunduğu şirket, Surface Duo'nun yazılım geliştirme sürecini doğrudan Movial'a aktarmak istiyor. Böylece üzerinden büyük bir yük de kalkmış olacak.

Surface Duo sonrasında da çift ekranlı modeller devam edecek.

Microsft Surface Duo'nun yazılım geliştirilme süreci böylece Movial isimli şirkete geçmiş oluyor.
Microsft Surface Duo'nun yazılım geliştirilme süreci böylece Movial isimli şirkete geçmiş oluyor.

Üstelik bu satın alma yalnızca SurfaceDuo için de değil. Microsoft, önümüzdeki süreçte de çift ekranlı akıllı telefonlar konusundaki çalışmalarına devam edecek.

Yani aslında buradaki yazılım yükünü tamamen farklı bir şirkete aktararak farklı alanlara yönelmek istiyor da denilebilir.

Movial satın almasıyla birlikte uygulama desteği konusunda da sağlam bir adım atılmış oluyor. Zira aslında bahsettiğimiz yazılım tarafı doğrudan uygulama bölümünü de kapsıyor.

Movial çalışmalara nasıl devam edecek?

Movial, bu satın alma sonrasında çalışmalarına bağımsız olarak devam edecek. Ayrıca ofislerde de birtakım değişiklikler olacak. Zira Finlandiya'da genel merkezin konumlandırılması bekleniyor. Ayrıca Romanya'daki Movial ise Microsoft tarafından araştırma ve geliştirilme birimi olarak kullanılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >