Microsoft, tüm fiziksel mağazalarını kapatma kararı aldı

Microsoft
Microsoft

Microsoft, istisnai birkaç mağaza haricindeki tüm fiziksel mağazalarını kapatacağını duyurdu.

Bundan böyle satış hizmetleri tamamen web sitesi ya da diğer çevrimiçi kaynaklar üzerinden yürütülecek.

Tekrardan hizmet vermeye başlayacak olan birkaç mağaza ise sosyal mesafe ya da diğer kurallara göre yeniden yapılandırılacak.

Dünya genelinde irili ufaklı milyonlarca şirket, koronavirüs nedeniyle Mart'ta fiziksel mağazalarını kapatmak zorunda kaldı. Ayrıca bu süreden itibaren yayılımı azaltmak için yeni önlemler de alınmaya başlandı. Personeli evden çalışmaya davet eden şirketlerden biri de Apple oldu. Özellikle fiziksel mağazalarda çalışan kişilere ödemelerinin yapılmaya devam edileceği özellikle belirtilmişti. Bazı mağazalarda ise insanlar arasındaki mesafenin artması için çeşitli düzenlemeler yapılmıştı.

Microsoft, fiziksel mağazalar yerine satışları çevrimiçi olarak yapacağını özellikle belirtiyor.

Mayıs ortası ve Haziran başı itibariyle dünya genelindeki normalleşme neticesinde bazıfiziksel mağazalar tekrardan açılmaya başlandı. Ama yeni kararlar alan şirketler de oldu.

Bunlar arasında ilk sırada Microsoft var. Şirket, fiziksel mağazaları tekrardan açmamayı daha doğru buluyor. Yani aslında strateji değiştirerek dünya çapındaki hemen her fiziksel mağazasını kapatma kararı alıyor.

Yalnızca birkaç fiziksel mağaza açık kalacak.

Yani aslında Microsoft bundan böyle fiziksel mağazalarda yaptığı satışların tamamını internete kaydırmaya odaklanıyor. Resmî LinkedIn sayfasından yapılan açıklamayla birlikte sadece New York, Sidney, Redmond ve Londra'daki kampüslerin fiziksel mağazalarının açık kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Ancak bu mağazalar da önceki haliyle açılmayacak. Özel olarak tasarımları değiştirilecek ve hem sosyal mesafe hem de diğer kuralları koruyacak şekilde yapılandırılacak. Diğer mağazaların hepsi ise kapatılacak.

Microsoft'un aldığı bu karar aslında internet üzerinden satış yapmaya müsait olan diğer şirketler için de zamanla uygulanabilir hale gelebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >