Microsoft'tan açıklama: Surface varlığını devam ettirecek

Panos Panay
Panos Panay

Surface markasının ortadan kalkacağı uzun süredir konuşuluyor. Ancak bu söylentilere Microsoft Ürün Müdürü tarafından cevap geldi: 'Surface, Microsoft stratejisinin temel parçası...' Ayrıntılar haberimizde:

Büyük şirketlerin çoğu 'batık projeleriyle' sık sık gündeme geliyor. Bunun en yakın örneklerinden biri Google Allo. Aralık'ın ilk haftasında rafa kaldırılacağı açıklanan uygulama, Mart 2019 itibariyle tamamen son buluyor. Google'ın bu konuda sicili epey kabarık. Hatta öyle ki tamamen ortadan kalkan projeleri konu alan web sayfaları var.

Surface Pro. Kompakt yapısının yanı sıra ek aksesuarlarla kısa sürede bilgisayar formuna dönüşebiliyor.
Surface Pro. Kompakt yapısının yanı sıra ek aksesuarlarla kısa sürede bilgisayar formuna dönüşebiliyor.

Surface varlığını devam ettirecek!

Aslında Microsoft tarafında da benzer durum söz konusu. Hatta son birkaç aydır Surface markasının tamamen sonlanması konuşulmaya başlanmıştı. Surface için harcanan rakamın Office ve bulut hizmetlerine aktarılacağı gündeme gelmişti. Ama şirketin Ürün MüdürüPanos Panay tarafından yapılan açıklama, Surface'in önümüzdeki yıllarda da varlığını devam ettireceği anlamına geliyor.

Anlaşılan o ki Microsoft, Surface'i temel bir yapı taşı olarak görüyor.
Anlaşılan o ki Microsoft, Surface'i temel bir yapı taşı olarak görüyor.

"Microsoft stratejisinin temel parçası"

Panos Panay, Independent'a verdiği röportajda Surface'in Microsoft stratejisinin temel parçası olduğunu ifade ediyor. Dolayısıyla Surface altında konumlandırılan cihazlar aslında şirket için büyük öneme sahip. Böylece son aylarda ortaya çıkan 'Surface'ler tarih oluyor' haberleri de yalanlanmış oluyor.

Surface'ler hakkında meraklı olan kişilerin takip ettiği diğer bir ürün gamı ise Andromeda. Yeni yılda karşımıza çıkması beklenen ürünlerle alakalı şimdilik ne yazık ki kapsamlı bir bilgi yok.