Microsoft’un paylaştığı görsel kafaları karıştırdı

Microsoft’un paylaştığı görsel kafaları karıştırdı
Microsoft’un paylaştığı görsel kafaları karıştırdı

•Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak 2 Ekim 2019 tarihinde yeni bir donanım etkinliği düzenleyeceğini ilan etti.

•Basın açıklamasının hemen ardından paylaştığı görsel ise tartışmalara neden oldu.

Microsoft, birkaç gün önce, 2 Ekim 2019 tarihinde yeni bir donanım etkinliği düzenleyeceğini basın açıklaması üzerinden belirtmişti. New York’ta düzenlenecek olan etkinlik ile ilgili paylaştığı görsel ise birçok teknoloji tutkununun ilgisini çekmeyi başardı.

Şirketin donanım etkinliği için hazırlamış olduğu görselde Microsoft’un klasik logosunun dışına çıkıldığı görüldü. Logonun kesilen halinden yola çıkan bir takım kullanıcılar, görselle ilgili teorilerini ardı ardına sıraladı.

Microsoft'un yeni logosu
Microsoft'un yeni logosu

Çoğu kullanıcı, aslında görselin normal olduğu herhangi bir mesaj içermediğini belirtti. Bakıldığı zaman üst taraftaki çizgilerin “10”, alt taraftaki çizgilerin ise “02”yi andırdığı görüldü. Ancak yukarıda söylediğimiz gibi birtakım internet kullanıcıları tarafından olayın bu kadar basit olmadığı iddia ediliyor.

Microsoft tarafından paylaşılan bu görselde çeşitli ipuçlarının olduğunu düşünen internet kullanıcılarının böyle düşünmelerinin altında yatan sebep ise Microsoft’un kendisi oldu. Çünkü geçtiğimiz dönemlerde Microsoft, benzer uygulamaları defalarca yapıp kullanıcılarını şaşırtmayı bilmişti.

2014 yılında bir etkinlik düzenleyeceğini söyleyen Microsoft; etkinliğin fazlasıyla ufak olduğunu söylemiş ancak etkinlik günü geldiğinde Microsoft 'Surface Mini’ yi tanıtarak ciddi bir adıma imza atmıştı.

2014 yılında duyurulan Surface Mini
2014 yılında duyurulan Surface Mini

Bu tür sürprizlere alışkın olan Microsoft kullanıcıları, bu etkinlikte de şaşırtıcı şeyler bekliyor. 2 Ekim gününe, 1 aydan fazla süre olduğu düşünüldüğünde, Microsoft bir açıklama yapmadan bu görselin ne anlam ifade ettiğiyle ilgili yorum yapmak mümkün değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >