Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Dijital karne vereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, AA Editör Masası'na yaptığı açıklamada uzaktan eğitimle ilgili ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nın sorularını yanıtlıyor. Bakan Selçuk, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' dedi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili de ''Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik'' ifadelerini kullandı. Dijital karne olabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.

İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları:

"Dijital karne vereceğiz"

Bir karar aldınız neden değiştiriyorsunuz deniliyor. Toplum her şeyin cevabını bir yıllık istiyor ama bizim öyle bir cevabımız yok. Diyelim ki bugün bir kararla ilgili sosyal medyada bir talep var ama üç gün sonra Bilim Kurulu toplanacak, o verileri almam lazım. Bütün bunlar tamama ermeden bir karar veremiyoruz.

  • Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir.

"Sınav yok dersek eğitim sistemi felç olur"

Okulları açmadık, çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımızın fotoğrafına bakmak zorundayız. Biz salgınla ilgili ilçe ilçe, köy köy, nerede ne var, bunların hepsini günlük izliyoruz. Hangi sınıf seviyesinde temaslı fazladır, bunlar da görülüyor. Bütün bunlarla alakalı olarak, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun eşiğine göre yüz yüze yapabiliriz, sınavı da yüz yüze yapabiliriz demesi söz konusu. Biz en başta sınav yok dersek bu inanılmaz bir gevşemeye, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye yönelecek.

Olağanüstü bir durum var. O yüzden sadece tek sınav olabilir, katılım puanı olabilir diyoruz. Hukuka da uygun olsun diye. Olağanüstü dönem için mevzuat yazılmamış haklı olarak. En baştan hiçbir sınav yok, ödev yok demek geleceği bilmediğimiz için doğru değil. Biz sistemin bütününü kontrol etmek zorundayız. Çocukların motivasyonu çok önemli.

15 Şubat'ta hangi gruplarla yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklama için salgının seyrini görmeliyiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >