Milyarder Zuckerberg'den açıklama: 'Kimse milyarder olmamalı!'

Mark Zuckerberg.

● Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yaklaşık 70 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin insanlarından biri konumunda yer alıyor.

● ABD Başkan Adayı Bernie Sanders'a yakınlığıyla bilinen Mark Zuckerberg, 'kimsenin milyarder olmaması gerekiyor' açıklamasıyla 'Sanders'ın yeni vergi açılımına destek veriyor' üzerinden değerlendirildi.

Yaklaşık 70 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin insanları listesinin zirvesinde yer alan Mark Zuckerberg, kurucusu olduğu Facebook ile oldukça hızlı ve başarılı bir kariyer yolu çizdi. 2004 yılında, henüz 20 yaşındayken Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile birlikte kurduğu Facebook, Mark Zuckerberg'e hayal dahi edemeyeceği bir hayat sağladı. Öyle ki, tarihin 'en genç milyarderi''en büyük sosyal medya platformunun yöneticisi' gibi titrleri Facebook ile elde etmeyi başaran Zuckerberg, birçok genç için 'idol' durumuna sürükleneli çok oldu.

Mark Zuckerberg, son zamanlarda siyasi gündemi ilgilendiren açıklamalarının artmasıyla dikkati çekiyor.
Mark Zuckerberg, son zamanlarda siyasi gündemi ilgilendiren açıklamalarının artmasıyla dikkati çekiyor.

Tüm olumlu özellik ve yaşanmışlıklara karşın Mark Zuckerberg, özellikle veri skandalları sonrası 'kötü sayılabilecek' bir şöhrete de erişti. Kullanıcılarının verilerini izinsiz biçimde ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanan CEO, kamuoyu için 'tehlikeli' bir figür haline bile geldi. 'Verilerle ne yapıyor?' sorularına verilen farklı cevaplar ve her bir cevabın kendi içerisinde sahip olduğu 'girift yapı', zihinlerdeki Zuckerberg algısının bambaşka bir noktaya sürüklenmesine neden oldu.

'Kimse o kadar parayı hak etmiyor!'

Mark Zuckerberg için birçok şey iyi gitmiyorken genç CEO, yaptığı açıklamalarla da tepki toplamaya ve birçok insanın dikkatini çekmeyi başarıyor. Genç CEO son olarak, ABD seçim sürecinde yakın ilişkide olduğu iddia edilen Bernie Sanders'a destek mahiyetinde yorumlanabilecek bir açıklamaya imza attı. Kendisi de bir milyarder olan Zuckerberg, 'Bir kişinin sahip olabileceği paranın limiti nedir bilmiyorum ama bir noktada kimse o kadar parayı hak etmiyor' derken 'O kadar iyi bir şey yaparsanız ödüllendirilirsiniz ancak bu varlığın bir kısmının biriktirilmesi anlamsız hâle geliyor' ifadelerini kullandı.

ABD Başkan adayı Bernie Sanders.
ABD Başkan adayı Bernie Sanders.

Facebook, daha önce basına kapalı yapılan ancak Zuckerberg’ün ses kayıtları sızdırılan toplantının ardından ikinci oturumu da canlı yayınladı. Daha önce Zuckerberg, Elizabeth Warren’ın büyük teknoloji şirketlerini bölme planına 'varoluşsal bir tehdit' yakıştırması yapmıştı. Mark Zuckerberg, daha önce biraz daha sert olarak yorumlanabilecek üslubunu ikinci açıklama özelinde yumuşatmış göründü. Genç CEO, 'Onu daha fazla düşmanlaştırmayalım. Her noktada karşı çıktığım birinin seçilmesini onlara hiç söz hakkı verilmemesine yeğlerim' şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >