Milyarderlerin önerdiği 7 kitap

Kitap okumak, yaptığımız her işte bize donanım sağlar.
Kitap okumak, yaptığımız her işte bize donanım sağlar.

Kitap okumak, hayatımızın en önemli parçalarından biridir. Zekayı ve insanı kibarlaştıran kitap aynı zamanda hayallerimiz için de yol açar. Okumaya önem veren, dünyanın en zengin insanları okudukları kitapları, onları takip eden kişilere ilham olması için paylaştı.

Kitap okumaya ayıracağımız her zaman bize artı olarak geri dönüyor. Zekayı, konuşmayı aktifleştiren ve bilgi donanımımızı geliştiren kitaplar hayatımızda ayrılmaz bir parça olmalı. Bunun gerekliliğini dünyanın en zengin insanları olarak anılan kişiler okudukları kitapları paylaşarak gösterdi.

Bill Gates

                                    Microsoft'un kuruculuğunu ve CEO'luğunu üstlenen ve dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Bill Gates'in okumayı en çok sevdiği kitaplardan birisi de J. D. Salinger'in yazdığı Çavdar Tarlasında Çocuklar. Kitap, 1940’ların sonunda geçiyor ve gençlik çağının içerisindeki bir çocuğun başına gelen olayları anlatıyor.
Bill Gates Microsoft'un kuruculuğunu ve CEO'luğunu üstlenen ve dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Bill Gates'in okumayı en çok sevdiği kitaplardan birisi de J. D. Salinger'in yazdığı Çavdar Tarlasında Çocuklar. Kitap, 1940’ların sonunda geçiyor ve gençlik çağının içerisindeki bir çocuğun başına gelen olayları anlatıyor.
 Jeff Bezos

                                    Amazon’un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un favori kitabı Kazuo Ishiguro tarafından yazılan Günden Kalanlar. Kitap, 2017 Nobel Edebiyat Ödülünü almıştır. Kitap, İkinci Dünya Savaşı öncesi yaşamış, uşaklık yapan bir adamın geçmişiyle hesaplaşmasını anlatıyor.
Jeff Bezos Amazon’un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos'un favori kitabı Kazuo Ishiguro tarafından yazılan Günden Kalanlar. Kitap, 2017 Nobel Edebiyat Ödülünü almıştır. Kitap, İkinci Dünya Savaşı öncesi yaşamış, uşaklık yapan bir adamın geçmişiyle hesaplaşmasını anlatıyor.
 Tim Cook

                                    Apple CEO'su Tim Cook'un favori kitabı George Stalk'ın “Zamana Karşı Yarış” adlı eseri. Kitap, Japon ve Amerikan üreticilerini konu alarak, rekabeti anlatıyor.
Tim Cook Apple CEO'su Tim Cook'un favori kitabı George Stalk'ın “Zamana Karşı Yarış” adlı eseri. Kitap, Japon ve Amerikan üreticilerini konu alarak, rekabeti anlatıyor.
Mark Zuckerberg

                                    Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'ün en sevdiği kitaplar arasında Daryl Collins tarafından kaleme alınan "Yoksulların Portföyleri" yer alıyor. Kitap, az gelirle çalışan insanların nasıl geçinebildiklerini ve hayata tutunma pratiklerini detaylı bir biçimde anlatıyor.
Mark Zuckerberg Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'ün en sevdiği kitaplar arasında Daryl Collins tarafından kaleme alınan "Yoksulların Portföyleri" yer alıyor. Kitap, az gelirle çalışan insanların nasıl geçinebildiklerini ve hayata tutunma pratiklerini detaylı bir biçimde anlatıyor.
Elon Musk

                                    SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından olan Elon Musk'ın okumayı en çok sevdiği kitap olan "Benjamin Franklin: Bir Amerikan Hayatı", Walter Isaacson tarafından yazıldı.
Elon Musk SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından olan Elon Musk'ın okumayı en çok sevdiği kitap olan "Benjamin Franklin: Bir Amerikan Hayatı", Walter Isaacson tarafından yazıldı.
Indra Nooyi

                                    PepsiCo CEO'su Indra Nooyi'nin favori kitabı ise David Brooks'un yazdığı "Karaktere Giden Yol" adlı eser. Kitap, tanınan kişilerin tüm yaşamlarını sahip oldukları karakteri ortaya çıkarmak için giriştikleri zorlu uğraşı anlatıyor.
Indra Nooyi PepsiCo CEO'su Indra Nooyi'nin favori kitabı ise David Brooks'un yazdığı "Karaktere Giden Yol" adlı eser. Kitap, tanınan kişilerin tüm yaşamlarını sahip oldukları karakteri ortaya çıkarmak için giriştikleri zorlu uğraşı anlatıyor.
James Gorman

                                    Morgan Stanley CEO'su James Gorman'ın en sevdiği kitap John le Carré'nin "Tinker, Terziye, Asker, Casus" isimli eser.
James Gorman Morgan Stanley CEO'su James Gorman'ın en sevdiği kitap John le Carré'nin "Tinker, Terziye, Asker, Casus" isimli eser.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >