Milyarderlerin 'zamanın ötesinde' hayali: 'Fabrikalar uzaya taşınıyor!'

Milyarderlerin yeni adresi 'Uzay' olacak.

● Milyarderlerin lüks yaşam standartlarına adapte ettikleri farklı tutkular, birçok insan için ilgi çekici ve hatta şaşırtıcı olabiliyor.

● Dünya genelinde en büyük gelire sahip milyarderlerin son hamlesi 'fabrikalarını uzaya taşımak' olarak karşımıza çıktı.

●Gittikçe azalan dünya enerji kaynaklarını göz önüne alan milyarderler, fabrikalarını uzaya götürme fikrini ciddi seviyede düşünmeye başladıklarını ifade ediyor.

Bilim kurgu filmlerinden aşina olduğumuz 'uzay yolculukları' yakın bir gelecekte farklı bir amaç üzerinden gerçek olabilir. Uzay'a gidişi bilimsel gerekçeler başta olmak üzere çok sayıda farklı dayanakla gerçekleştiren insanlar, yeni uzay yolculuğu için bambaşka ve daha önce duyulmamış bir gerekçe sunuyor. Yeni uzay yolculuğunun nedeni, 'milyarderlerin fabrikalarını taşımak.'

Elon Musk'ın Uzay çalışmaları, Milyarderlerin Uzay yolculuğunda Musk'a da yer olacağına dair en önemli izlenim konumunda.
Elon Musk'ın Uzay çalışmaları, Milyarderlerin Uzay yolculuğunda Musk'a da yer olacağına dair en önemli izlenim konumunda.

Ağır sanayileri Dünya'dan taşıma fikri, daha önce dillendirildiği ve bir türlü gerçek olamadığı dönemin aksine ilk kez bu kadar yakınımıza gelmiş durumda diyebiliriz. Discover Magazine tarafından yayımlanan bir makaleye göre, Dünya üzerinde elimizde oldukça az miktarda kalan kaynakları kullanmak yerine, diğer gezegenlerdenvehatta asteroidlerden yeni kaynaklar toplamak, insanların hayatta kalmasını ve sağlıklı yaşamasını sağlamanın kritik bir yöntemi olabilir.

Milyarderlerin fabrikaları için yeni adresi 'diğer gezegenler' olabilir.
Milyarderlerin fabrikaları için yeni adresi 'diğer gezegenler' olabilir.

Central Florida Üniversitesi'nde gezegen bilimci olarak görev yapan Phil Metzger'in ortaya koyduğu açıklamalar, birçok farklı 'uzay meraklısını' heyecanlandırmayı başardı. Metzger, konuşmasında 'Güneş sistemimiz Dünya'da var olandan bir milyar kat daha fazla sanayiyi destekleyebilecek durumda' ifadelerini kullanırken, bu açıklama konunun ciddiyetine en net örneklerden biri olarak değerlendirilebilir. Bilim insanlarının konuya ilişkin genel görüşü, Dünya kaynakları azaldıkça ve nüfus arttıkça, önümüzdeki dönemde Uzay'dan kaynak toplamaktan başka bir çözüm bulunamayacağı yönünde.

En önemli örneklerden biri Planetary Resources!

Fabrika taşıma amaçlı gerçekleştirilen seyahatlere en net örneklerden biri olarak Planetary Resources gösterilebilir. Asteroidmadenciliği teknolojileri için çalışan şirket, bu teknolojileri geliştirmek için on milyonlarca dolarlık dev bir fon toplamayı başarmıştı. Toplanan tüm birikime karşı yaşanan maddi sıkıntılar,

şirketin ilkasteroitaraştırmagörevini süresiz olarak ertelemesine yol açmış durumda.

Jeff Bezos, Uzay fabrikalarının ilk sahipleri arasında yer alabilir.
Jeff Bezos, Uzay fabrikalarının ilk sahipleri arasında yer alabilir.

Bu konuda çalışmalar yapan kişilerden biri olan Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'un konuyla ilgili düşüncesi ise: 'Bence uzaya gitmemizin nedeni, benim görüşüme göre Dünya'yı kurtarmak. Çok temel ve uzun vadeli sorun, Dünya'da enerjimizin tükenmesi.' şeklinde oldu. Azalan kaynaklar ve zaman, bizi ana gezegenimizin ötesine bakmaya zorlayan en önemli iki sebep.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >