Milyonlarca kez izlendi: Yoksul çocuklara farklı bakışın 'acı deneyi'

6 yaşındaki Anano isimli çocuk oyuncunun iki farklı elbiseyle çekilen görüntüleri insanların, fakir çocuklara bakış açısını gözler önüne serdi. İşte milyonlarca kez izlenen o video...

Kısa adı UNICEF olan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun Türkiye bürosu, aynı çocuğa üzerindeki kıyafetlere bakan yetişkinlerin farklı yaklaşımlarını gözler önüne seren dünyada milyonlarca kişi tarafından izlenen 'Acı deneyi' bir kez daha yayınladı.

UNICEF, 'Haksızlığa savaş' sloganı ile başlattığı kampanyayı bu yıl da sürdürmeye karar verdi. Uluslararası kuruluş dünyada yoksulluk ve ayrımcılıkla mücadele eden çocuklara destek amaçlı kampanya kapsamında 6 yaşındaki Anano isimli çocuk oyuncuya iki farklı elbiseleri ile Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çekilen görüntüleri yeniden gündeme getirdi.

UNICEF'in Türkiye bürosunun sosyal medya hesaplarında bu yıl da yeniden gündeme getirilen kamyanyada, "6 yaşında bir çocuğu dışarıda yalnız başına görseniz ne yapardınız' sorusu yöneltildi.

İşte o video:



6 ayda 16 milyon kez izlendi

Küçük oyuncu, restorandan yüzü ve kıyafetleri çok kirli olduğu için çıkarılmak istenmesine çok üzüldüğünü, kendisini gören herkesin gitmesini istediğini anlattı. UNICEF'in sadece Facebook hesabından 6 ayda yaklaşık 16 milyon kez izlenen, değişik dil ve platformlardakilerle birlikte yaklaşık 50 milyon kez izlendiği belirtilen görüntüler, "Her gün toplumun dışına itilen milyonlarca çocuğun nasıl hissettiğini bir düşünün. Değişim siz değer vermeyi seçtiğinizde başlar" mesajı ile sona eriyor.






Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >