Mimari sanatı! Terk edilmiş kaleden ortaya çıkan müze ve otel

​​Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım
​​Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım

Fuses Viader Arquitectes, İspanyol şehri Girona yakınlarındaki 19. yüzyıldan kalma bir kaleyi; beton, cam ve çelik içeren bir müze ve otel kompleksine dönüştürüyor.

Sant Julià de Ramis'in eski kalesi, Barcelona merkezli D'or Joiers mücevher şirketi Fuses Viader Arquitectes'i tarafından yenilenme sürecine girdi.

Bir müze haline gelen, Girona'nın kuzeyindeki Sant Julià de Ramis kırsalında yer alan bu eski kale içerisinde müzeye ek olarak; otel, iki restoran, bir oditoryum ve sanatçı stüdyoları bulunuyor. Bina, çevredeki kırsal alanın panoramik manzarasına hakim bir tepe noktasında bulunuyor.

Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım
Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım

Yapısal destek ve yeni eklemelerin yapıldığı bölümlerde, kompleksin eski ve yeni bölümleri arasında tutarlılık sağlamak için takviye beton ve tamamlayıcı malzemelerin bir paleti kullanılıyor.

Müzenin lobisi; atölyeler, kafe ve oditoryum gibi alanlara erişimi sağlıyor. Merdivenler, lobiden başlayıp bir dizi ara kat ve kubbeli koridorla erişilen ana sergi alanına kadar uzanıyor. Binanın en tepesinde; bir zamanlar patlayıcıların depolandığı bir bölüm bulunuyordu ancak bu alanın yerini artık toplantı salonu, havuz, spa, özel garaj ve 15 odası bulunan bir otel dolduruyor.

Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım
Fuses Viader Arquitectes'ten mimari tasarım

Orijinal kalenin mimari mirasına saygılı olmanın yanı sıra, manzara ile birleşmeyi de amaçlayan yapının, bir dizi yeşil teras oluşturan çimlendirilmiş çatısı da bulunuyor. En üst katta üç Michelin yıldızlı şef Jordi Cruz tarafından yönetilen bir restoran ve birkaç suit yer alıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / ARKTERA