Minik YouTuber Mehmet Kanur'dan doğa ile ilgili alınabilecek 6 keyifli ders

Minik YouTuber Mehmet Kanur
Minik YouTuber Mehmet Kanur

Son zamanlarda toplumda YouTuberlarla ilgili olumsuz bir algı oluşsa da bu algıyı yıkacak genç bir Youtuber ülkenin gündemine oturdu. Bu isim 10 yaşındaki küçük kaşif Mehmet Kanur. Kanur, hayvanlar ve doğayla ilgili bilgi birikimini aktarmak için Youtube aracılıyla videolar aktarıyor. Birçok insanın yaklaşmaya bile çekineceği yılan, kertenkele gibi hayvanlara büyük bir cesaretle yaklaşan ve onlar hakkında detaylı bilgileri samimi anlatımıyla birleştiren Kanur, bir anda sosyal medyanın en çok konuştuğu isim olmayı başardı. Biz de sizler için minik kaşifimiz Mehmet Kanur'un videolarından derlediğimiz 6 ilginç bilgiyi bir araya getirdik.

YouTuber denilince akla ilk olarak eğlenceli videolarla takipçi kazanmaya çalışan gençler geliyor. Sosyal medyanın yeni istihdam alanları oluşturmasıyla birlikte de bu videolar artık birer iş ve meslek haline gelmiş bulunuyor. Nitekim birçok YouTuber kendi arasında içerik üretme yarışına da girmiş durumda. Bu yarış maalesef sığ bir içerik havuzunun oluşmasına vesile olurken çok nadir olsa da bazı YouTuberlar izleyenlere faydalı olacak bilgi ağırlıklı videolar çıkartabiliyor. Bunun en güzel örneğini son günlerde yine sosyal medya sayesinde tanıdığımız 10 yaşındaki minik YouTuber Mehmet Kanur'da görebiliyoruz.

Mehmet Kanur, YouTube
Mehmet Kanur, YouTube

Kanur'u diğer YouTuber akranlarından ayıran yegane özellik ise, orijinal ve kendine has videolar üretiyor olması. Daha 10 yaşında olmasına rağmen doğaya ve hayvanlara olan sevgisini araştırarak bilgiye dönüştüren Mehmet Kanur, yetişkin insanların dahi yanına yanaşmaya korkacağı hayvanlarla çok yakından ilgileniyor ve o hayvanlar hakkında gerçekten çarpıcı bilgiler anlatabiliyor.

Biz de hem bu minik dostumuzun kanalında paylaştığı videolardan hayvanlar ve doğayla ilgili olan 6 tanesini sizler için derledik.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >