Mini'nin Vision Urbanout konsepti, uzun süreli yolculuklar için ev konforu vadediyor

Mini
Mini

Mini'nin sürücüsüz araç konsepti Vision UIrbanout, şu ana kadar birçok farklı otomobil üreticisinde karşılaşmadığımız farklı özelleştirme seçenekleriyle ön plana çıkıyor.

Burada en önemli ve kilit noktalardan biri ise iç konfor. Şu anda yalnızca dijital olarak tasarlanmış bir versiyon var ve konsept gerçekten çok hoş görünüyor.

Mini, BMW'nin NextGen etkinliğinde göz alıcı bir sürücüsüz araç konseptini sergiledi. MiniVision Urbanout olarak isimlendirilen model, diğer tüm Mini'lerden çok daha fazla iç alana sahip. Konseptin temel olarak üç farklı modu var; bunlar Chill, Wanderlust ve Vibe olarak geçiyor. Aracın içi ve dışı tüm bunları yansıtmak için hareketlenebiliyor.

Mini BaşkanıOliver Heimer, konuyla alakalı şunları söylüyor:

    Chill sizi burada ve şimdi nefes almaya ve duraklamaya devam ediyor. Araba bir tür inziva yeri, bir yolculuk sırasında rahatlayabileceğiniz veya tam bir konsantrasyonla çalışabileceğiniz bir sığınak haline geliyor.

Anahtarlığı ilgili yuvaya yerleştirerek üç farklı mod arasında geçiş yapabilir ve aracı kendinize göre özelleştirmeye başlayabilirsiniz.

Araç hareketsizken, onu küçük bir oturma odası olarak düşünebilirsiniz. Gösterge paneli bir yatağa dönüşebilir ve dışarıdan hava almak için de ön camı yukarıya doğru açabilirsiniz. Vision Urbanout'un arka tarafında, sağlam bir okuma köşesi yer alıyor.

Konseptin ne zaman hayata geçirileceği şimdilik belirsizliğini koruyor.
Konseptin ne zaman hayata geçirileceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Mini, konforun yanı sıra sürdürülebilirliği de göz önünde bulunduruyor. VisionUrbanout'un deri veya krom içermeyen geri dönüştürülmüş malzemelerin de önemi büyük. Bu arada Urbanout'un tek yan kapısı sürgülü yapıda koltuklar da katlanabilir formda.

Oturma odası tarzlı sürücüsüz otomobillerle yıllardır karşılaşıyoruz. Ancak Mini belki de bu araç formatı için vizyonunu tam anlamıyla ortaya koymamış olan üreticilerden biri. Mini Vision Urbanout'un fiziksel bir versiyonu yok.

Yani şu anda tamamen dijital ortamda projelendirilip sunulmuş durumda. Bu yüzden pratikte ne kadar iyi olacağı belli değil. Yine de bir film izlerken veya oyun oynarken seyahat etmek ve gideceğiniz yere vardığınızda rahatlayıcı bir ortamda takılmak kulağa hoş geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >