'Minnoşlar' ile ilgili rapor hazırlandı: Netflix’in lisansı iptal edilebilir

Arşiv
Arşiv

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix’in tartışmaya neden olan filmi Cuties (Minnoşlar) ile ilgili rapor hazırladı. Platformun bu filme dair 'politika değişikliğine' gitmemesi durumunda para cezası alabileceği öğrenildi. Film yayına girerse ise 'geçici yayın lisansının iptali' söz konusu olacak.

Dijital içerik platformu Netflix’te yayımlanması planlanan Cuties/Minnoşlar filmi ile ilgili hazırlanan rapor tamamladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başvurusundan sonra yayımlanması planlanan Cuties filmi ile alakalı bir ‘politika değişikliğine’ gitmeyen platforma,

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘katalogdan çıkarma’ ve ‘idari para cezası’ uygulanması için bir rapor sunuldu.

Yayın lisansı iptal edilebilir

Netflix bu filme dair bir politika değişikliğine gitmezse perşembe günü yapılacak Üst Kurul’da Netflix ile alakalı yaptırım kararının gelmesi bekleniyor.

Netflix’in yaptırım kararına rağmen filmi yayına sokması halinde ise geçici yayın lisansının iptal edilmesi söz konusu olabilecek.

Dizinin konusu

  • Netflix'te 9 Eylül tarihinde yayınlanması planlanan "Cuties" filmi, 11 yaşındaki Amy isimli çocuğun dansçı olması macerasını anlatıyor. 96 dakikalık filmin yönetmeni Maimouna Doucoure, 2020 Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması Drama dalında En İyi Yönetmelik ödülünü kazandı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >