MIT araştırmacıları ev aktivitelerini takip eden yeni bir teknoloji geliştirdi

MIT
MIT

MIT araştırmacıları, günlük ev aktivitelerini tespit etmek için radyo sinyallerini kullanıyor.

RF-Diary olarak isimlendirilen sistem karanlıkta çalışarak ev içerisindeki faaliyetlerin raporlarını oluşturabiliyor.

Ticari kullanım için testleri devam eden teknolojinin özellikle ev ve hastanelerdeki kullanım alanları için planlamalar yapılıyor.

MIT'den bir ekip, bir kişinin hareketlerini ve faaliyetlerini videoya çekmeye gerek kalmadan izlemek için kablosuz radyo sinyallerini kullanan yeni bir sistem geliştirdi. Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zekâ Laboratuvarı'ndan (CSAIL) araştırmacıları, bu sistemin özellikle bakıcıların gizliliklerini korurken onların takip edilmesi konusunda fayda sağlayacağını öne sürüyor.

Günlük yaşam ritüellerinin raporunu çıkarıyor.

MIT'nin yeni teknolojisi, hareketleri radyo sinyalleriyle takip ederek analiz ediyor.
MIT'nin yeni teknolojisi, hareketleri radyo sinyalleriyle takip ederek analiz ediyor.

RF-Diary olarak isimlendirilen sistem, bir kişinin faaliyetlerini ve nesnelerle etkileşimlerinin metin açıklamalarını oluşturabiliyor. Böylece sevdiklerinin günlük yaşamı hakkında evden uzakta yaşayanların güncel bilgiler sağlayabilir ve bu da ebeveynlerin gönül rahatlığıyla işlerine devam etmesini sağlayabilir.

CSAIL ekibi, sistemi hastanelerde test ediyor. Parkinson, demans ve COVID-19 dahil olmak üzere insanları izlemek için yardım ediyor. Araştırmacılar, derin makine öğrenimi kullanan bu sistemi uyuma; okuma, yemek pişirme ve televizyon izleme gibi aktiviteleri tanımlaması nedeniyle tercih ediyor. Araştırmacılara göre RF günlüğü, yapılan testlerde sonuçları %90 oranında doğru gösteriyor.

Evin farklı bölümlerinde hangi eylemleri üstlendiklerini ve bunu yapmak için hangi nesneleri kullandıklarını belirlemek için bir öznenin yaşam alanının haritasını kullanıyor. Araştırmacılar bu sistemi ticari olarak satmak amacıyla evler ve hastaneler için en uygun hale getirmeyi planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >