Mozilla’nın Snapchat’ten esinlenerek geliştirdiği uygulama: Send

Mozilla firmasından şimdi de Send isimli bir sistem ile kullanıcılara ulaşma yöntemi.
Mozilla firmasından şimdi de Send isimli bir sistem ile kullanıcılara ulaşma yöntemi.

WeTransfer benzeri olarak tanımlanabilecek olan uygulama, aynı zamanda Snapchat’in paylaşılan dosyanın silinmesi özelliğine de benziyor. Siteye şifrelenerek yüklenmiş olan dosyalar, bir defa indirildikten yahut üzerinden 24 saat geçtikten sonra siliniyor.

Mozilla’nın yeni uygulamaya koyduğu web sitesi, birinden diğerine dosya göndermeyi çok kolay bir hale getiriyor. “Send” adı verilen site, temelde Snapchat’in dosya paylaşımıyla aynı özellikleri taşıyor. Bir kez paylaşılmış olan dosya, daha sonra ortadan kayboluyor. Her ne kadar çalıntı olarak yorumlanabilecek olsa da bu özellik, sitenin temel amacına vurgu yapar durumda.

Dosyalar şifreleniyor ve bir yükleme ya da 24 saat sonrasında siliniyor
AirDrop tarzı bulut ve yerel sunucu hizmetleri dosya paylaşımını oldukça kolay bir hale getirmiş olsa da birilerine dosya gönderme  işlemi halen can sıkıcı olabiliyor. E-posta mesajlarına eklenebilecek dosya boyutları 20 MB gibi rakamlarla sınırlandırılıyor. Bununla birlikte Dropbox gibi bir depolama servisine bir şeyler yükleyebiliyor olsanız dahi, daha önce indirilip indirilmediğine dair herhangi bir emare olmadığı için, silip silmemekte kararsız kalma durumu oluşabiliyor.
“Send” özelliği tüm bu sorunları aşmayı vadediyor. 1 GB’a kadar dosya yüklemesi sağlanabiliyor ve siteye dosya yüklendikten sonra indirme bağlantısı veriyor. Buradaki link, aradan 24 saat geçince yahut bir defa indirilince siliniyor. Bundan dolayı kişinin unutkanlık problemi ciddi bir problem olarak karşımıza çıkabilir. Bunun yanı sıra siteye yüklenen dosyalar şifrelendikleri için Mozilla’ya göre site, şifrelenen bu dosyaların içeriğine müdahale edemiyor ya da bakamıyor.


Send uygulamasının ne denli kullanışlı olacağını zaman gösterecek olsa da şu an için oldukça faydalı olduğunu söyleyebilmek mümkün…


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >