MSB, 'Koronavirüs ile Mücadele Merkezi' kurdu

Milli Savunma Bakanlığı'nda birlik ve karargahlarda salgınla ilgili önlem çalışmalarının yönetilip takip edildiği Koronavirüs ile Mücadele Merkezi (COMMER) kuruldu. Böylece birlik ve karargahlarda salgınla ilgili önlem çalışmaları yönetilip takip edilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla koronavirüs salgını ile mücadeleye ilişkin, Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde, TSK'de alınan tedbirlerin uygulanma seviyelerinin izlendiği, olası vakalara karşı alınacak önlemler ve tıbbi planlamalar ile muhtemel hal tarzları geliştirildiği, bu süreçlerin yönetildiği bir Koronavirüs ile Mücadele Merkezi (COMMER) oluşturuldu.

"MSB maske, antibakteriyel sıvı üretecek"

Bir taraftan Mehmetçiğin sağlığını korurken, öte yandan da koronavirüs ile yurt genelindeki mücadeleye de katkı sağladıklarını, bu konudaki çalışmaları tüm hızla sürdürdüklerini ifade eden Akar, şunları belirtti:

"İlgili birimlerimize her türlü maskenin imalatı için gerekli talimatları verdik. Şu anda maske imalatı büyük bir hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra fabrikalarımızda antibakteriyel sıvı üretimi de başlamış durumdadır. Bunu da yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Önce birliklerimizle, daha sonra da diğer kurum ve kuruluşlarla bunları paylaşacağız.

COMMER'den görüntüler
COMMER'den görüntüler

Üretimi olabildiğince yükselterek, sadece silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını değil aynı zamanda halkımızın da ihtiyaçlarını karşılamak için gayret gösteriyoruz. Bununla birlikte aynı zamanda fabrikalarımızdaki mevcut teknik ve teknolojik imkanları kullanarak solunum cihazları yapılması için de gerekli talimatı verdik. Şu anda ilgili arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bunun da sonucunu almayı bekliyoruz."

"İlaç üretimi de yapılacak"

Çin ve Japonya'da koronavirüs ile mücadelede kullanılan bazı ilaçların olduğunu anımsatan Akar, "Bu ilaçlarla ilgili bizim kimyagerlerimiz, doktorlarımız, güzel bir çalışma yaptılar. Çalışma sonucunda, bu ilaçların muadilini yapabileceklerini ifade ettiler. Onunla ilgili çalışmalarımız da yoğun bir şekilde sürüyor. Önümüzdeki günlerde inşallah bunu da başarıp hem halkımızın hem silahlı kuvvetlerimizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

COMMER'den görüntüler
COMMER'den görüntüler

COMMER'in görevleri

Bakanlık bünyesinde oluşturulan COMMER'de Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı personel de görev alıyor.

Merkezdeki faaliyetlerle Milli Savunma Bakanlığı ile bağlı birlik, karargah ve kurumlarında salgına karşı gerekli korumanın oluşturulması amaçlanıyor. Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmelerin yakından takip edildiği merkezde takip ve izlemenin yanı sıra planlama, yönetim ve yönlendirme fonksiyonları da yerine getiriliyor.

COMMER'den görüntüler
COMMER'den görüntüler

Merkezde, TSK'de alınan tedbirlerin uygulanma seviyeleri takip ediliyor, olası vakalara karşı alınacak tedbirler ve tıbbi planlamalar ile muhtemel hal tarzları geliştiriliyor. 24 saat esasıyla görev yapılan merkezden, kuvvet komutanlıklarının harekat merkezleri ile telekonferans yöntemi ile görüşülerek çalışmalar ve gelişmeler düzenli olarak değerlendiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >