Muğla'daki midibüs faciasında kahreden detay

Muğla'daki midibüs faciasında kahreden detay
Muğla'daki midibüs faciasında kahreden detay

İzmir Buca’dan günübirlik dün Anneler Günü gezisi için Marmaris’e gidenlerin içinde bulunduğu tur midibüsü rampadan inerken keskin virajda devrildi. 30 metreden alt yola savrulan ve bir otomobilin üzerine düşen midibüste, 24 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Tur grubunun 6 araçla yola çıktığı kaydedildi. Kazada hayatını kaybeden Nazlı Ceylan’ın turu düzenleyenlerden biri olduğu öğrenildi. Ceylan’ın Aydın’da verilen molada diğer midibüsten inerek kaza yapan araca bindiği ifade edildi. Ceylan’ın eşi Murat Ceytlan’ın da minibüsü olduğu ancak tura katılmadığı bildirildi.

Turun hareket noktası olan Buca’daki Yaylacık Mahallesi’ne acı haber düştü. Daha çok Balkan göçmenlerinin yaşadığı mahallede, kazada hayatını kaybedenlerin üyesi olduğu Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde kalabalık toplandı. Gözyaşları içinde yakınlarından bilgi almaya çalıştılar. Dernek Başkanı Ali Kara, turu iki kişinin organize ettiğini söyleyerek, “Kasaplar Meydanı’ndan erken saatlerde iki midibüs hareket etmiş. Her hafta böyle gezi düzenleyip günübirlik gidiyorlardı. Aralarında üyelerimiz de var. Hepsi mahallelimizdi” dedi.Yaylacık Mahallesi Muhtarı Necdet Demirel ise Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Bu bir firmanın yaptığı tur değil. Daha önce de eşimle gitmiştik. Eşim bu gezi için de yazıldı. Ben gitme dedim, vazgeçti. Akyaka’ya gidiyorlardı. Hanımlar her hafta böyle bir tur düzenleyip sabah gidip akşam dönüyordu. Bu hafta da Anneler Günü münasebetiyle düzenlediler. Çok üzgünüz.”

Cenazeler teslim edilmeye başlandı

Muğla’da, yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze araçlarıyla İzmir’e getirilmeye başladı.

Marmaris Karayolu’nun Sakar Geçidi rampasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze araçlarıyla İzmir’e getirilmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile Yenişehir Mahallesi’ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi’ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazeler araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >