Muharrem İnce'nin kadrosunda kimler var?

Muharrem İnce
Muharrem İnce

Sivas’ta 4 Eylül'de Memleket Hareketi’ni başlatan Muharrem İnce’nin kadrosunda kimlerin olacağı merak ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre İnce, çoğu yeni yüzlerden oluşan bir kadro ile halkın önüne çıkacak.

CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 4 Eylül'de Sivas'ta Memleket Hareketi'ni başlatmıştı. Politikayı yakından takip edenler ise İnce'nin kadrosunu açıklayacağı günü merakla bekliyor. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşe yazısında İnce'nin kadrosunda kimler olacağını yazdı.

İşte Övür'ün yazısından konuyla ilgili bölümler:

Kadroda iş insanları da bulunuyor

Birkaç gündür İnce'nin yakın çevresini yakından izliyorum. Hiç yanından ayrılmayan birkaç isim dikkat çekici. Bu isimler arasında adı az bilinen Nebil İlseven, Mevlüt Dudu gibi CHP'liler var ama son dönem İnce'ye destek veren klasik CHP'liler yok.

Şimdilik İnce'nin çevresinde daha çok iş adamı veya kadını, akademisyen, sivil toplum örgüt temsilcisi ve çok sayıda profesyonel yönetici var. Kendi alanında başarılı olmuş bu isimler arasında Burak Hasar, Erkin Şahinöz, Serkan İleri, Özgün Öztunç, Hüseyin Baraner, Ali Rıza Büyükuslu ve Onur Cıngıl dikkat çekiyor.

Çoğunu gazeteciler de tanımıyor. En çok tanınan iki isim, hak ihlalleri aktivisti sade CHP üyesi Onur Cıngıl ve turizmci Hüseyin Baraner... Özellikle uzun yıllar dünyanın en büyük turizm kuruluşu TUI'de yöneticilik yapan ve dünyaca tanınan turizmci Baraner'in, Memleket Hareketi'nde yer alması dikkat çekici.

Yurt dışında yaşayan çok sayıda ismin de harekete katılmak için başvurduğu söyleniyor

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >