Musk'ın Twitter'dan yaptığı anket başına bela oldu: 200 milyar dolar kaybetti

Elon Musk
Elon Musk

Elon Musk'ın pazar günü yaptığı "'Tesla hisselerimin yüzde 10'unu satmalı mıyım?' anketi başına dert oldu. Anketin ardından Tesla Motor'un değeri 200 milyar dolar eridi. Musk'ın kişisel serveti de 50 milyar dolar geriledi.

Elon Musk'ın pazar günü Twitter'dan yaptığı anket Tesla Motor'un değerinin 200 milyar dolar gerilemesine neden oldu. Musk ankette 'Tesla hisselerimin yüzde 10'unu satmalı mıyım?' diye sormuştu.

Hisse değeri bir anda sert düştü

Elon Musk'ın yaptığı anket sonucundan 'sat' sonucu çıkmıştı. Bu anketin ardından Tesla hisseleri 2 günde yüzde 16 değer kaybetti. Bu düşüşle Tesla değerinden 200 milyar dolar, Elon Musk ise kişisel servetinden 50 milyar dolar kaybetti.

Ankete kadar Elon Musk'ın elindeki Tesla hisselerinin değeri 210 milyar dolar idi. Bu son 2 gündeki düşüşten sonra serveti 174 milyar dolara geriledi. Tesla'nın piyasa değeri de 1 trilyon 28 milyar dolara geriledi.

Neden hisselerini satmak istiyor?

Peki Elon Musk hisselerini neden satmak istiyor? Elon Musk, yaptığı anketi vergi borcunu ödemek için yaptığını belirtmişti. ABD Başkanı Biden'in teklif ettiği 'milyarder vergisi' teklifi hisselerden elde edilen kazançlarda kâr realizasyonu(kârlı satmak) gerçekleşmemiş olsa bile vergi alınmayı öngörüyor. Söz konusu yasayla birlikte ABD'de 500'den fazla milyarderden ek vergi alınması planlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >