Musk'tan Gates'e: Konu hakkında en ufak bir bilgisi yok

Arşiv
Arşiv

Tesla'nın ve SpaceX'in CEO'su, ilginç açıklamaları ve marjinal fikirleri ile ünlü Elon Musk Bill Gates'e yazdığı bir makale dolayısıyla tepki gösterdi. Gates makalesinde özellikle elektrik TIR'ların uzun mesafe bir katkı sağlamayacağını iddia etti, Musk ise "Konu hakkında en ufak bilgisi yok" diyerek kısa ve net bir cevap verdi.

Teknoloji dünyasının iki önemli ismi, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates arasındaki tartışmalara bir yeni eklendi.

Geçtiğimiz günlerde elektirkli araçlar ile ilgili bir yazı kaleme alan Bill Gates elektrikli TIR'ların iddia edilenin aksine pratik bir yöntem olmayacağını öne sürdü. NTV'nin haberine göre, Gates elektrikli araçların kısa mesafeler için hayli yararlı olacağını ancak uzun mesafede bir katkı sağlamasını beklemediğini açıkladı.

Bill Gates'in bu çıkışına elektrikli araç üreticisi Elon Musk'un yanıtı gecikmedi.

Bir kullanıcının Gates'in açıklamalarını hatırlatarak fikrini sorması üzerine Musk şu cevabı verdi:

Bu konu hakkında en ufak bir fikri yok.

Tesla'nın çalışmaları ne durumda?

Tesla ile elektrikli TIR geliştiren Elon Musk ilk aracını 2017'de duyurmuş ancak 2019'da satışa çıkması beklenen araç üretim takviminin bir hayli gerisinde kalmıştı.

Zuckerberg'e de 'bilgisiz' demişti

Musk geçtiğimiz yıllarda yapay zeka hakkında farklı fikirleri paylaştığı Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg hakkında da, "Mark ile bu konu hakkında daha önce konuşmuştum. Bu konuya olan hakimiyeti oldukça kısıtlı" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >