Musul operasyonunda Peşmerge ve Irak ordusundan 3600 asker öldü

Peşmerge'den yapılan açıklamada, devam eden Musul operasyonunun başlangıcından bu yana 1600 peşmergenin çatışmalarda hayatını kaybettiği açıklandı. Irak ise 2 bin asker kaybetti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı PeşmergeBakanlığı'ndan yapılan açıklamada devam eden Musul operasyonunun başlangıcından bu yana 1600 Peşmerge'nin çatışmalarda hayatını kaybettiği açıklandı.

Peşmerge'nin kaybı 1.600, yaralı sayısı 10.000
Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten almak için 17 Ekim'de başlatılan operasyon süresince Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmerge güçlerinin 1.600 üyesinin hayatını kaybettiğini ifade eden Hikmet, yaklaşık 10.000 askerin de yaralandığını belirtti.

2 bin kayıpta Irak Ordusu verdi

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada da, kasım ayında Irak güvenlik güçlerine bağlı yaklaşık 2.000 askerin hayatını kaybettiği ve 450'sinin de yaralandığı aktarıldı.

Musul'da operasyon ne aşamada?

- Musul vilayetinin resmi verilerine göre kentin her iki yakasında toplamda 183 mahalle yer alıyor. Irak güçleri, Musul'un doğusundaki 100 mahalleden 24'ünü geri almış durumda. Kentin çevresinde konuşlanan DEAŞ'tan geri alınan bölgelerin büyük kısmını köyler oluşturuyor.

- Operasyon çerçevesinde askeri açıdan stratejik önem taşıyan "Telafer-Sincar yolu" ile "Kevir-Kerkük yolunun" kontrolü sağlandı.

- DEAŞ militanlarından temizlenen en önemli tarihi bölgelerden Nemrud antik kenti de Irak güçleri tarafından geri alındı. DEAŞ tarafından Mart 2015 tarihinde tahrip edilen antik kentten geriye sadece büyük bir enkaz kaldı.




Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >