Mutluluğun formülü çok açık: Bir sen, bir ben, bir de serotonin

Artık çılgınlar gibi alışveriş yapmanıza gerek yok; mutluluğun sırrı buzdolabınızda.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki; depresyon, migren, obsesif kompulsif bozukluk, obezite, insülin direnci ve hiperaktivite gibi birçok hastalığın temelinde mutluluk hormonu adıyla bilinen 'serotonin' yatıyor. Serotonin uykuyu, ruh halini, ani ve aşırı isteklerle iştahı düzenler; aynı zamanda sinirli, huzursuz ve depresif ruh hallerini de sakinleştirir. Serotonin düşüklüğünde ise, bunların tam aksi haller yaşanır. Anlayacağınız her derde deva serotonin, vücudun mutluluk hissi ile ilgili; bu yüzden ne yapıp edip serotonin içeren yiyecekleri tüketmeye bakın.
Pollyanna olmaya hazır olun; işte gözlerinizin içini güldürüp huzurla kocaman kahkahalar atmanızı sağlayacak besinler!

Çikolataaaaaa
Çikolatanın içerisinde bulunan maddelerin uyarıcı etkisi, mutluluk ve haz alma hisleri ile ilgilidir. Çikolata yendiğinde bu hormonların vücuda girmesi, kişinin kendini daha mutlu hissetmesine sebep olur.
Çikolataaaaaa Çikolatanın içerisinde bulunan maddelerin uyarıcı etkisi, mutluluk ve haz alma hisleri ile ilgilidir. Çikolata yendiğinde bu hormonların vücuda girmesi, kişinin kendini daha mutlu hissetmesine sebep olur.
Bir kahvenin kırk yıl hatırı var 
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler içmeyenlere oranla daha az depresyon riski taşıyor. Uzmanlara göre; kahvenin mutluluk vermesinin nedeni, içindeki güvenilir antioksidanlar.
Bir kahvenin kırk yıl hatırı var Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kahve içenler içmeyenlere oranla daha az depresyon riski taşıyor. Uzmanlara göre; kahvenin mutluluk vermesinin nedeni, içindeki güvenilir antioksidanlar.
Omega 3 
Klinik araştırmalar farklı ilaç tedavilerine rağmen, depresyon belirtileri hafiflemeyen hastalarda omega 3 tedavisi uygulanması öneriyor. 
Omega 3 yağ asitleri, sinir hücrelerinin sağlıklı bir hücre zarına sahip olmasını sağlıyor. Sağlıklı hücre zarı ise, sağlıklı ruhsal durum anlamına geliyor.
Omega 3 Klinik araştırmalar farklı ilaç tedavilerine rağmen, depresyon belirtileri hafiflemeyen hastalarda omega 3 tedavisi uygulanması öneriyor. Omega 3 yağ asitleri, sinir hücrelerinin sağlıklı bir hücre zarına sahip olmasını sağlıyor. Sağlıklı hücre zarı ise, sağlıklı ruhsal durum anlamına geliyor.
Yumurta ye, gülümse
Yumurta amino ve yağ asitleri içerdiğinden, mutluluk hormonu sağlanmasına yardımcı olur.
Yumurta ye, gülümse Yumurta amino ve yağ asitleri içerdiğinden, mutluluk hormonu sağlanmasına yardımcı olur.
Ceviz hem ruhunuza hem cildinize dost
Cevizin içerdiği maddeler, stres hormonu ile mücadele ederek mutluluk hormonunu besler. Ceviz, aynı zamanda sağlıklı bir cilt ve parlak saçlara sahip olmanın da bir aracıdır.
Ceviz hem ruhunuza hem cildinize dost Cevizin içerdiği maddeler, stres hormonu ile mücadele ederek mutluluk hormonunu besler. Ceviz, aynı zamanda sağlıklı bir cilt ve parlak saçlara sahip olmanın da bir aracıdır.
Avokado modunuzu arttıracaktır
Bilim adamları avokadonun folik asit içerdiğini ve bu kimyasal proteinlerin metabolizmayı hızlandırıp enerji seviyesini yükselttiğini söylüyor. Eğer modunuzu daha iyi yapacak bir besine ihtiyacınız varsa, avokado tüketebilirsiniz.
Avokado modunuzu arttıracaktır Bilim adamları avokadonun folik asit içerdiğini ve bu kimyasal proteinlerin metabolizmayı hızlandırıp enerji seviyesini yükselttiğini söylüyor. Eğer modunuzu daha iyi yapacak bir besine ihtiyacınız varsa, avokado tüketebilirsiniz.
Mutluluğunuza bir de muz ekleyin 
Muzda triptofan denilen ve tüketildiğinde vücut tarafından serotonine dönüştürülen bir amino asit yer alıyor. Ayrıca, vücut için iyi olan karbonhidrat ve yüksek düzeyde potasyum içeren muz, sağlık uzmanları tarafından da tavsiye edilen meyvelerin başında yer alıyor.
Mutluluğunuza bir de muz ekleyin Muzda triptofan denilen ve tüketildiğinde vücut tarafından serotonine dönüştürülen bir amino asit yer alıyor. Ayrıca, vücut için iyi olan karbonhidrat ve yüksek düzeyde potasyum içeren muz, sağlık uzmanları tarafından da tavsiye edilen meyvelerin başında yer alıyor.
Karbonhidratlar mutluluk kaynağı 
Karbonhidratlar neredeyse herkes tarafından sevilip tercih edilir. Karbonhidrat, aynı zamanda yemek sakinleştirici etkisi de olan serotonin seviyesini artırır. Ancak; özellikle kahverengi pirinç, şehriye, buğday ekmeği ve sebze gibi sağlıklı karbonhidratları tercih edin.
Karbonhidratlar mutluluk kaynağı Karbonhidratlar neredeyse herkes tarafından sevilip tercih edilir. Karbonhidrat, aynı zamanda yemek sakinleştirici etkisi de olan serotonin seviyesini artırır. Ancak; özellikle kahverengi pirinç, şehriye, buğday ekmeği ve sebze gibi sağlıklı karbonhidratları tercih edin.
Kırmızı meyveler
Kahvaltıda ya da gün içinde kırmızı meyve tüketmeye özen gösterin. Kırmızı meyveler depresyon riskini azaltıp mutluluk hormonu salgılar.
Kırmızı meyveler Kahvaltıda ya da gün içinde kırmızı meyve tüketmeye özen gösterin. Kırmızı meyveler depresyon riskini azaltıp mutluluk hormonu salgılar.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >