Müttefikliğe tam gaz devam: PYD ele geçirdiği üsse ABD bayrağı astı

PYD ele geçirdiği üsse ABD bayrağı astı​
PYD ele geçirdiği üsse ABD bayrağı astı​

ABD'nin ağır silah desteği sağladığı ülkedeki en yakın müttefikimiz şeklinde tabir ettiği terör örgütü PKK/PYD, ele geçirdiği bir askeri üsse ABD bayrağı astı. Üssün Türkiye sınırına yakın Kobani bölgesinde bulunduğu iddia edildi.

ABD, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile Rakka operasyonunu gerçekleştiriyor. Ortaya çıkan son görüntülerde, Türkiye sınırına yakın noktadaki hava üssünde ABD bayrakları asılı.

ABD'nin, terör örgütü YPG ile Rakka operasyonu sürüyor. Dün DEAŞ ile mücadele adı altında bölgeye giden askeri sevkiyatlar görüntülenmişti. Bugünse bölgede ABD'ye ait bir askeri hava üssü görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyadaki fotoğraflarda, Kobani'nin yakınında ABD bayrağının asılı olduğu askeri hava üssü var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uyarmıştı

Pentagon'un YPG'ye 184 TIR dolusu silah ve askeri mühimmat gönderdiği dün duyurulmuştu. Halihazırda Rakka tamamen kuşatılmış durumda.

Washington, operasyon sona erdiğinde silahların geri alınacağını söylüyor ancak bu gerçekçi değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili 'YPG'ye verilen silahların toplanacağına inanmanın imkansız' olduğunu söylemiş, "Bölged Türk askerlerine veya Türkiye'ye yönelik tehdit durumunda askeri karşılık verilecektir" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >