Müzakereler duracak mı? Zelenski sorunların çözülmesi için tek şartını açıkladı

Putin ve Zelenski
Putin ve Zelenski

Polonyalı gazetecilere röportaj veren Zelenski, Rusya ile Ukrayna arasında iki aydan uzun süredir devam eden savaşa dair değerlendirmeler yaptı. Müzakerelerin tamamen durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu belirten Zelenski, sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, iki aydan fazla süredir devam eden Rus işgali ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin Rusya ile müzakerelerine değinen Zelenski, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir" dedi.

"Esir değişimi için anlaştık fakat Rusya bunu gerçekleştirmedi"

İki ülke heyetlerinin çeşitli seviyelerde çevrim içi görüştüğünü belirten Zelenski, "Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor" diye konuştu.

"Liderler yüz yüze görüşmeli"

Zelenski, bu sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurguladı. Kiev bölgesinde yeni toplu mezarın bulunduğunu ifade eden Zelenski, şimdiye kadar buna benzer mezarlarda toplam 900 kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >