MWC 2019'dan neler bekleniyor?

MWC2019
MWC2019

25 Şubat - 28 Şubat tarihleri arasında Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress, birçok farklı ürünün tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Organizasyonda ilk kez tanıtılacak olan mobil ürün ve teknolojilerin tamamını bir araya getirdik.

Her sene Şubat sonunda Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress,yeni ürünlerin sergilenmesi açısından büyük önem taşıyor|. Şirketler her yıl bu fuar için özel olarak hazırlanıp yeni ürün ve teknolojilerini sergiliyor. Ancak bilmeyenler için ufak ufak hatırlatmalar yapmakta yarar var.

Mobile World Congress nedir?

Mobile World Congress, akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler söz konusu olduğunda uluslararası çaptaki en heyecan verici fuarların başında geliyor. Samsung, LG, Sony, Huawei ve diğer birçok şirketin katımıyla gerçekleşen dev organizasyon az önce de bahsettiğimiz gibi aslında yeni ürün ve teknolojilerin tanıtılması açısından büyük öneme sahip.

Mobile World Congress tam olarak ne zaman?

MWC, bu sene 25 Şubat - 28 Şubat arasında ziyaretçilere kapılarını açıyor. Yani aslında Fira Gran Via olarak isimlendirilen fuar alanı dört gün boyunca düzenlenen basın etkinlikleriyle yeni ürünlerin tanıtılmasına ev sahipliği yapıyor.

GZT.com olarak biz de fuarı Barselona'dan takip ediyoruz. Doğal olarak Fuardaki tüm gelişmeleri an be an özel haberler, canlı yayınlar ve ön incelemelerle sizlerle paylaşacağız. : )

Mobile World Congress 2019'da hangi ürünler bekleniyor?

Samsung Galaxy S10 etkinliği 20 Şubat'ta Türkiye saatiyle 22:00'de başlıyor.
Samsung Galaxy S10 etkinliği 20 Şubat'ta Türkiye saatiyle 22:00'de başlıyor.

Samsung

Son birkaç yıldır olduğu gibi Samsung yine fuarın yıldızlarından biri olacak gibi görünüyor. Her ne kadar fuar öncesinde (20 Şubat 2019) Galaxy S10, Galaxy S10+ ve Galaxy S10e modelleri tanıtılacak olsa da fuarda büyük ilgi görmesi bekleniyor.

20 Şubat'ta San Francisco'daki etkinlikle bunlara ek olarak Galaxy Fold olarak isimlendirilen katlanabilir telefonun da son prototipinin sergilenmesi bekleniyor. Ürünün hemen satışı söz konusu değil ama 2019'un ilk yarısında raflara çıkabileceğinden bahsediliyor.

MWC 2019 aslında Samsung için bunlarla sınırlı değil. Galaxy Sport ve Galaxy Fit'in de yine MWC'de gösterilmesi bekleniyor.

Sony Xperia XZ4'te üç arka kamera yer alıyor. Üstelik tüm kameralar alt alta dizilmiş.
Sony Xperia XZ4'te üç arka kamera yer alıyor. Üstelik tüm kameralar alt alta dizilmiş.

Sony

Sony, MWC'de bir veya birden fazla telefon duyurabilir. Beklediğimiz telefon ise Sony Xperia XZ4. 25 Şubat'ta düzenlenecek basın toplantısıyla yeni ürün / ürünlerini tanıtacak olan şirket, şu ana kadar çok fazla detayı paylaşmış değil. Ancak yine de sızan bazı görseller detayları açığa çıkarıyor.

6.5 inç boyutundaki ekranda 21:9 oranında görüntü oluşturması beklenen telefonun çentik ve kulaklık jakı barındırmayacağı söyleniyor. Elbette çentik olmayacağı için delikli ekran teknolojisine yer verileceğini tahmin etmek pek de zor değil. Arka kısmın tamamen cam yüzeye sahip olacağı yeni modelde arkada üç kameraya yer verilebilir.

Ayrıca bu modelin bir de kompaktboyutlu hali olan Xperia XZ4 Compact da fuarda gösterileceği tahmin edilen telefonlardan biri. Bunda da ekran boyutunun 5 inç seviyesinde olması bekleniyor.

LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.
LG'nin yeni tepe seviye akıllı telefonunun ismi henüz belli değil. Ancak görselde LG 5G şeklinde geçiyor.

LG

Bir diğer şirket ise LG. MWC19 öncesinde 24 Şubat'ta bir organizasyon düzenleyecek olan şirketin bu yıl G serisinin yeni üyesini tanıtacağı biliniyor. Yani G8. Büyük bir sürpriz yok. Ancak yine de telefonun özellikle 'soğutma sistemiyle' ön plana çıkması söz konusu.

Bu sene MWC'de göreceğimiz çoğu telefon gibi LG G8'in de Qualcomm Snapdragon 855 yongasıyla geleceği biliniyor. 4000 mAh kapasitede batarya ve 5G desteği de tahminler arasında.

En önemli gelişmelerden birinin ekran kısmında olacağı söyleniyor. Telefonda 4K çözünürlük destekli bir LCE ekran yer alacağı belirtiliyor. Üstelik hoparlörlerin de bu ekran altına yerleştirilmesi söz konusu. Böylece aslında ses ekrandan yayılmış oluyor. İlginç ama göreceğiz.

Huawei P30'un dört arka kamerası, sol alttaki filigranda gizlenmiş olsa da 'Quad' ibaresi rahatlıkla anlaşılabiliyor.
Huawei P30'un dört arka kamerası, sol alttaki filigranda gizlenmiş olsa da 'Quad' ibaresi rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Huawei

Çinli Huawei geçen yıla damga vuran üreticilerden biri. Şirket bu sene de P30 serisiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar P30 ailesiyle alakalı ortaya çıkan çeşitli bilgiler var. Ancak en can alıcı detaylardan biri kamera.

Telefonun arkasındaki Leica imzalı 4 kameranın özellikle 'yakınlaştırma' desteğiyle ön plana çıkması söz konusu. Hatta Huawei CEO'sunun paylaştığı fotoğraf bu durumu daha net özetliyor. Ayrıca bu telefonda Mate 20 Pro'da da kullanılan Kirin 980 yongasının yer alması bekleniyor. Ekran altı parmak izi okuyucu da diğer detaylar arasında.

HTC

HTC'de henüz neler olduğunu tam olarak bilemiyoruz. Fakat MWC'de yeni bir telefon tanıtımı söz konusu olabilir. Şirket, 2018'de akıllı telefon üretimini önemli oranda düşürdü. Dolayısıyla bu sene birden fazla model beklenmiyor.

Tahminler aslında Huawei U12 Life'ın güncellenmiş versiyonunu işaret ediyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı da tahminler arasında.

OnePlus

OnePlus 7'nin MWC19'da tanıtılması beklenmiyor. Ancak en azından bir prototip sergilenmesi söz konusu. Bunun haricinde eski ürünlerin de şirket standında yer alacağı tahmin ediliyor. OnePlus bu yıl MWC'yi biraz daha 'basına kapalı' şekillendirmiş gibi görünüyor.

Motorola

Motorola ve Lenovo'dan aslında Lenovo markası altında yeni birkaç telefon çıkması söz konusu. Hatta Moto G7 fazlasıyla konuşuluyor. Ancak çok yüksek performanslı ve tamamen oyuna odaklanan farklı bir model de sergilenebilir.

Nokia 9 PureView, şirketin bir önceki cihazı 8 Sirocco'yla ekran konusunda büyük benzerlikler taşıması bekleniyor.
Nokia 9 PureView, şirketin bir önceki cihazı 8 Sirocco'yla ekran konusunda büyük benzerlikler taşıması bekleniyor.

Nokia

MWC 2018'de Nokia markalı çok fazla telefon gördük. Bu sene de benzer durum söz konusu olabilir. En büyük beklenti ise Nokia 9. Bu telefonun MWC'nin bir gün öncesinde Barselona'daki özel bir basın etkinliğinde (biz de orada olacağız) tanıtılacağı biliniyor.

Nokia 9'un en önemli ayrıntılardan birisi 5 kamera. Şu ana kadar 3 ve 4 arka kameralı telefonları gördük ama 5 kamera bu anlamda bir ilk olacak. Orta seviyeye odaklanan birkaç modelin daha fuar kapsamında tanıtılacağı biliniyor.

Bir de klasik model Nokia 1100'ın yenilenmesi söz konusu.

Xiaomi

Fuara damga vurması beklenen bir diğer Çinli üretici de Xiaomi. MWC'de Xiaomi Mi9'un tanıtımı yapılacağı gibi, bir de Xiaomi Mi9 Explorer Edition versiyonundan bahsediliyor. Ancak bu ikisine ek olarak 5G destekli bir telefonun tanıtılması söz konusu.

OPPO

Oppo F11 Pro'nun MWC19'da sahneye çıkması söz konusu. Bu telefonla birlikte 10X optik yakınlaştırma teknolojisi ve yeni nesil şarj teknolojileriyle ilgili de atılımlar bekleniyor. Daha doğrusu Super VOOC teknolojisiyle kablosuz şarj konusunda önemli bir gelişme yaşanabilir.

ZTE

Birçok farklı üreticinin yaptığı gibi ZTE'nin de katlanabilir yapıda bir telefon duyuracağı biliniyor. Geçen sene menteşeli tasarıma sahip Axon modeliyle ilgi odağı olmayı başaran ZTE, bu sene de esnek bir formda tasarladığı akıllı telefon konseptiyle gündeme gelebilir. Yine 5Gteknolojili bir model de beklentiler arasında.

Vivo

Apex 2019'un duyurularının yapılmasının ardından telefonun fuarda gösterilmesi bekleniyor. Bu da ilgi çekici telefonlardan biri. Fakat daha da önemlisi uzun süredir reklam çalışmaları yürütülen V15 Pro'nun MWC 2019'da sergilenmesi söz konusu.

Microsoft

Microsoft da mobil ürün ve teknolojileriyle fuarda kendini gösteriyor. Düzenlenecek olan etkinliklerle Hololens 2'nin ziyaretçilere gösterilmesi mümkün olabilir.

Vestel

Ülkemizde en çok bilinen markalardan biri olan Vestel de MWC'de yeni ürünlerini sergiliyor. Evet; şu an için Z30 hakkında bir söylenti var ama tanıtılıp tanıtılmayacağı belli değil. Fakat orta seviyede yeni ürünler gösterilebilir.

General Mobile

Android One işbirliğiyle yeni modelleri göstermeye devam eden General Mobile elbette MWC19'u boş geçmeyecek. Şirketin fuar kapsamında üst seviye yeni bir telefon tanıtacağı biliniyor. Bu telefonun Blockchain destekli olacağı da söylentiler arasında.

Tahmin edebileceğiniz üzere fuardaki markalar bunlarla sınırlı değil. Elbette çok daha fazla şirket yeni ürünlerini duyuracak. Tüm ayrıntılara 24 Şubat'tan itibaren GZT.com'un web sitesinden ve sosyal hesaplarından erişebilirsiniz.

GZT.com
GZT.com YouTube
GZT.com Facebook
GZT.com Twitter
GZT.com Instagram

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >