NASA'dan şoke eden açıklama: Yabancı yaşam kaynağını keşfetmek üzereyiz

​NASA'dan şoke eden açıklama: Yabancı yaşam kaynağını keşfetmek üzereyiz
​NASA'dan şoke eden açıklama: Yabancı yaşam kaynağını keşfetmek üzereyiz

NASA, yaptığı yeni açıklamayla, insanlığın dünya dışı yaşamı keşfetmek üzere olduğunu açıkladı.


Evrende yalnız olup olmadığımızı yıllardır sorguluyoruz. Eğer yüzlerce yıl sonra NASA'nın yaptığı açıklama doğru olarak kanıtlanırsa, uzay araştırmalarında yeni bir çağ açılacaktır.

İnsanlığın dünya dışı varlıklarla temas kurduğunu iddia eden birçok komplo teorisyeni bulunuyor. Onların iddia ettikleri yaşam formları tabii ki küçük mikroorganizmalar değil, insanlıktan çok daha üst seviyede olan gelişmiş uzay medeniyetleri. 25 yıl öncesine kadar gezegenlerin sadece Güneş Sistemi'ne özgür gök cisimleri olduğunu düşünüyorduk. Ancak son 25 yılda yaşanan gelişmelerle birlikte Güneş Sisteminin dışında yaklaşık 3400 gezegen keşfedildi. Bu gezegenler arasında yaşam şartları oldukça uygun olan bazı gezegenler var. Lakin dünyamızdan çok uzak olmaları onların yeterince incelenmesini engelliyor.

Washington’daki NASA karargahında Bilim Misyon Direktörü Müdür Yardımcısı Profesör Thomas Zurbuchen yaptığı açıklamada; "Medeniyetimizin evrendeki yabancı yaşam kanıtını keşfetmenin eşiğinde olduğunu" söyledi. Zurbuchen, Amerikan Bilim Komitesi’nin duruşması sırasında, özellikle yabancı yaşamın delillerini araştıran çeşitli faaliyetleri ve misyonları sayarak tarihin en derin, keşfedilmemiş keşiflerinden birini yapmanın eşiğinde olduklarını belirtti.

Zurbuchen sözlerine şöyle devam etti: "İki hafta önce NASA’nın Cassini uydusu, Satürn’ün Enceladus uydusunda hidrojen kalıntılarına rastladı. Hubble ekibi, Jüpiter’in Europa uydusunda yer alan okyanusların ikinci gözlem sonuçlarını açıkladı. Her iki keşif de potansiyel bir yaşam kanıtı" Ayrıca Zurbuchen, Astrobiyoloji konusunda da çok ilerlediklerini vurguladı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >