NASA'nın keşif aracından öz çekim!

​NASA^nın keşif aracından öz çekim!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'taki keşif aracı Curiosity'nin öz çekim fotoğrafını yayımladı. Panoramik fotoğraf özelliği taşıyan görüntüler, sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor...

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) uzun zamandır üzerinde çalıştığı Curiosity isimli keşif aracına milyonlarca dolarlık dev yatırımlar yaptı. Büyük bir titizlikle Mars'ı gözlemleyecek keşif aracının her bir hareketi on binlerce farklı kombinasyonla hesaplandı. NASA, büyük emekler verdiği Curiosity'den yayınladığı özel bir görüntüyle dikkatleri çekmeyi de başardı. Geçtiğimiz ay çekildiği ifade edilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan NASA, yayınlan fotoğrafla yeni bir trend başlatabilir.

İngilizce 'merak' anlamına gelen Curiosity, birçok uzay tutkunu tarafından son yılların en yetenekli keşif aracı olarak yorumlanıyor.
İngilizce 'merak' anlamına gelen Curiosity, birçok uzay tutkunu tarafından son yılların en yetenekli keşif aracı olarak yorumlanıyor.

Opportunity'den hala haber yok!

NASA'nın yayımladığı panoramik fotoğrafta, Curiosity'nin, bu yaz kızıl gezegeni etkisi alan toz fırtınasından kalma ince bir toz tabakasıyla kaplanması dikkati çekti. Tarihi fotoğrafta, gökyüzünün biraz karanlık olduğu görülürken, bunun Mars'ın atmosferinde hala toz bulunduğuna işaret ettiği de ifade edildi. Gece gündüz çalışan nükleer bataryaya sahip Curiosity, güneş ışınlarının yoksunluğundan etkilenmiyor. NASA'nın Mars'ta güneş enerjisiyle çalışan diğer gezginci robotu Opportunity ile ise haziran ayından bu yana irtibat kurulamıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >