NASA’ya başvuran 9 yaşındaki çocuk 'Galaksinin Koruyucusu' olup uzaylılarla savaşmak istiyor

NASA'ya başvuran 9 yaşındaki çocuk
NASA'ya başvuran 9 yaşındaki çocuk

4.sınıf öğrencisi bir çocuk uzaylılara karşı savaşarak Galaksi’yi korumak için NASA’ya bir iş başvurusu mektubu gönderdi.

Dünyayı uzaylıların biyolojik silahlarla gerçekleşebilecek bir istiladan korumak için iş alımı yapılacağını duyurması büyük bir ilgiyle karşılanmış ve duyuru tüm dünyada kendine yer bulmuştu. Gezegenler arası koruma memuru olarak çalışacak kişilere verilecek aylık maaşın ise minimum 124 bin maksimum 187 bin dolar olacağı belirtilmişti.

‘Tüm uzaylı filmlerini izledim’ 

                                    
                                    NASA’nın hemen herkese duyurmayı başardığı bu ilana oldukça şaşırtıcı bir yanıt geldi. 9 yaşındaki Jack, Galaksinin Koruyucusu olmak için NASA’ya başvuruda bulundu.
Var olan tüm uzay ve uzaylı filmlerinin hepsini izledim ve onlarla nasıl mücadele edeceğimi biliyorum diye bir not düşen Jack, NASA’yı hem şaşırttı hem de mutlu etti. Öyle ki NASA Twitter hesabı bunu yaptığı bir paylaşımla duyurdu.
‘Tüm uzaylı filmlerini izledim’ NASA’nın hemen herkese duyurmayı başardığı bu ilana oldukça şaşırtıcı bir yanıt geldi. 9 yaşındaki Jack, Galaksinin Koruyucusu olmak için NASA’ya başvuruda bulundu. Var olan tüm uzay ve uzaylı filmlerinin hepsini izledim ve onlarla nasıl mücadele edeceğimi biliyorum diye bir not düşen Jack, NASA’yı hem şaşırttı hem de mutlu etti. Öyle ki NASA Twitter hesabı bunu yaptığı bir paylaşımla duyurdu.
​NASA'nın internet sitesinde yayımlanan Jack Davis mektubunda şu cümlelere yer verdi:  
"Adım Jack Davis ve gezegen koruma memurluğu pozisyonuna başvurmak istiyorum. 9 yaşında olabilirim ama bu iş için uygun olduğumu düşünüyorum. Bunun nedenlerinden biri ablamın bana 'uzaylı' diye seslenmesi."NASA Gezegen Bilimi Bölüm Başkan'ı James L. Green de Davis'e cevaben kaleme aldığı mektupta şunları kaydetti: "Her zaman, bize yardım edecek parlak ve başarılı bilim adamları ve mühendisleri çeşitli pozisyonlar için arıyoruz. Umarım, sen de çok çalışır ve okulunda başarılı olursun. İlerde seni burada, NASA bünyesinde görmeyi isteriz."
​NASA'nın internet sitesinde yayımlanan Jack Davis mektubunda şu cümlelere yer verdi: "Adım Jack Davis ve gezegen koruma memurluğu pozisyonuna başvurmak istiyorum. 9 yaşında olabilirim ama bu iş için uygun olduğumu düşünüyorum. Bunun nedenlerinden biri ablamın bana 'uzaylı' diye seslenmesi."NASA Gezegen Bilimi Bölüm Başkan'ı James L. Green de Davis'e cevaben kaleme aldığı mektupta şunları kaydetti: "Her zaman, bize yardım edecek parlak ve başarılı bilim adamları ve mühendisleri çeşitli pozisyonlar için arıyoruz. Umarım, sen de çok çalışır ve okulunda başarılı olursun. İlerde seni burada, NASA bünyesinde görmeyi isteriz."
​  Kimler başvurabilir? 

                                    
                                    Böyle bir görevin hiç de kolay olmayacağını ve herkesin yapabileceği bir iş olmadığını tahmin ediyorsunuzdur. İşte NASA da başvurular için baş gereklilikler olarak şunları gösterdi: İleri derece matematik, fizik ve gezegenler arası koruma bilgisi. Bunun yanında en az bir yıl üst düzey devlet memurluğu yapmak da baş koşullar arasında yer alıyor. Ayrıca bu görev için şuan sadece ABD vatandaşlarının başvurma hakkı bulunuyor.
​ Kimler başvurabilir? Böyle bir görevin hiç de kolay olmayacağını ve herkesin yapabileceği bir iş olmadığını tahmin ediyorsunuzdur. İşte NASA da başvurular için baş gereklilikler olarak şunları gösterdi: İleri derece matematik, fizik ve gezegenler arası koruma bilgisi. Bunun yanında en az bir yıl üst düzey devlet memurluğu yapmak da baş koşullar arasında yer alıyor. Ayrıca bu görev için şuan sadece ABD vatandaşlarının başvurma hakkı bulunuyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >