Ne yapsa olmuyor: 11 yıldır yatağa bağlı yaşıyor

11 yıldır yatağa bağlı yaşıyor
11 yıldır yatağa bağlı yaşıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan aşırı kiloları yüzünden 11 yıldır yatağa bağlı yaşayan Uysal Aslan "Kurtarın beni. Sizlerden para pul istemiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum" dedi.

Şeker ve astım rahatsızlığı nedeniyle kilo almaya başlayan ve 5 yıl önce tartıldığında 260 kilo olan 56 yaşındaki Uysal Aslan, aşırı kilolar yüzünden sürekli ilaç kullanarak hayatta kalmaya çalışıyor.Maddi imkansızlıklar yüzünden tedavi olamadığını ifade eden Uysal Aslan, "Kalkıp yürüyemiyorum, ağrılarımdan duramıyorum. Kimse yardımcı olmadı bana. Hayatımdan bıktım ya öldürün beni, ya da kurtarın. Yürüyemiyorum, gezemiyorum. Banyomu yapamıyorum, elbisemi kendim giyemiyorum. Cumhurbaşkanımız ve devlet yetkililerinden yardım bekliyorum.

Kurtarın beni. Sizlerden para pul istemiyorum. Sağlığıma kavuşmak istiyorum. Kimsem yok, bir kocam var bana bakıyor çoğu zaman gücü yetmiyor. Her şeyimle o ilgileniyor. Şiddetli ağrılarım var adımımı atamıyorum. Kalp büyümesi var, karaciğer büyümesi var şekerim tansiyonum var" diye konuştu.

Yürüyemez hale gelen eşi için devlet büyüklerinden yardım isteyen 64 yaşındaki Mehmet Aslan, "Sayın devlet büyüklerim, sizlerden çok çok rica ediyorum benim bu hastamla ilgilenin. Maddi durumumdan dolayı sağlık kuruluşlarına götüremiyorum. Düğüne bayrama götüremiyorum, komşuya götüremiyorum. Yatalak kaldı yürüyemez hale geldi. 12 yıldır bu hastalığı çekiyoruz. Gücüm yetmiyor artık. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sizden ricam eşimi sağlığına kavuşmasıdır. Eşimi yürütün beni de mutlu edin" dedi.

Akgedik Mahallesi Muhtarı Asım Alonko ise, "Teyzemiz bundan 10 yıl öncesine kadar yürüyor, kendi işlerini görüyordu. Fakat 10 yıldan bu yana yürüyemiyor eşi de 64 yaşında olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Teyzem her gün sıkıntılı her gün şiddetli ağrıları var. Sağlık Bakanımızdan devlet büyüklerimizden bu konuda yardım etmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >