Netflix, bazı bölgelerde tekrardan yüksek çözünürlüğe geçti

Netflix
Netflix

Netflix, pandemi nedeniyle düşürdüğü video kalitesini Avrupa'da bazı bölgeler için tekrardan normal seviyeye çekiyor.

Böylece Avrupa'da internet altyapısının %25 oranında hafiflediği belirtiliyor.

Koronavirüssalgını nedeniyle milyonlarca kişi evinden çalışıyor. Dünyanın dijitalleşmesi ve 'işlerin internet üzerinden halledilebiliyor olması' artık insanların bir arada olduğu büyük ofisler aslında büyük oranda önemini yitiriyor. Tabii bu durum sektör ve meslek gruplarına göre farklılık gösterebiliyor. Ancak şu anda birçok farklı alanda milyonlarca kişi evlerinde bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlarla işlerini hallediyor.

Netflix, Avrupa'da akış kalitesini düşürerek internet trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağladı.
Netflix, Avrupa'da akış kalitesini düşürerek internet trafiğinin rahatlamasına önemli katkı sağladı.

Geçici önlemler alınmıştı

Böylece Avrupa'daki internet altyapısında önemli bir rahatlama gerçekleştiği belirtiliyor.
Böylece Avrupa'daki internet altyapısında önemli bir rahatlama gerçekleştiği belirtiliyor.

Bu noktada en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri ise yüksek internet hızları. Sosyal izolasyon nedeniyle tüm hane halkı evde zaman geçiriyor ve dolayısıyla hemen herkes internette vakit geçiriyor. Dutum böyle olunca internet hızıönemli oranda düşüyor. İşte bu noktada geçtiğimiz dönemlerde Netflix ve Amazon başta olmak üzere YouTube ve diğer birçok servis önemli adımlar atmış ve videoların kalitesini düşürmüştü.

Netflix'in akış kalitesini düşürmesiyle Avrupa'da internet altyapısı %25 rahatladı.

Bahsettiğimiz şirketler aslında internettrafiğinin çok büyük bir kısmını sömürüyor. Dolayısıyla yüksek çözünürlük ayarının kapatılıyor ya da akış kalitesinin düşürülüyor olması bile dünya genelinde internet hızının artışında büyük önem taşıyor. Hatta yapılan araştırmalar, Netflix'in bu kararı uygulamasıyla birlikte Avrupa'daki internet altyapısının %25 oranında hafiflediği belirtiliyor.

Ancak yeni açıklamayla birlikte Netflix, Avrupa'nın bazı bölgelerinde normal akış kalitesine dönmeye başlıyor. Şirket bu adımı az önce de bahsettiğimiz gibi internet altyapısının rahatlaması için yapmıştı ve aslında önemli bir oranda başarı sağlanmış durumda. Danimarka, Norveç, Almanya ve diğer ülkelerde insanlar akış kalitesinde ufak bir düşüş olduğunu belirtmişlerdi. Netflix web sitesinde de 'internet servis sağlayıcılarla birlikte çalışıldığı' belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >